Rustikt bønnepålæg med blomkål og krydderurter

Dette pålæg er super nemt at lave. Især hvis du enten har de kogte bønner i fryseren eller hvis du køber dem færdigkogt. Det første er naturligvis på de fleste måder det bedste. Det er mere bæredygtigt, meget billigere og sundere. Men når det så er sagt, ved jeg også godt hvordan hverdagen ser ud for rigtig mange. Så det er bedre at købe dem i karton eller dåse, end ikke at få lavet det, fordi det er for uoverskueligt.

Jeg har lavet opskriften ud fra en karton med kogte butterbeans. Der er lidt mindre i kartonnerne end i dåserne, men det betyder ikke så meget hvis du skifter en karton med 230 g. ud med en dåse med 245 g. Du skal jo alligevel smage det til. Så må der bare komme lidt ekstra krydring i.

Bønnepålægget kan bruges oven på et stykke brød eller i pitabrød, wraps eller lignende, sammen med noget blandet salat.

Du behøver ikke bruge de friske krydderurter jeg har brugt. Du kan bruge forskellige vilde spiselige planter i stedet for eller andre friske krydderurter, du synes passer i smagen. Du kan også undlade de friske urter helt, hvis du ikke lige kan få fat på dem. Det giver dog et lækkert løft at tilføje dem.

Ingredienser:

230 g. kogte butterbeans

100 g. rå blomkål

40 g. rødløg

3 spsk. plantemayo

1 tsk. sød paprika

1/3 tsk. Sambal Oelek

1 fed hvidløg

Frisk purløg (Kan udelades)

Frisk esdragon (kan udelades)

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Mos de kogte butterbeans groft. Brug evt. en kartoffelmoser. Rens et lille rødløg og skær det i helt små tern. Rens et fed hvidløg og pres det igennem en hvidløgspresser. Skyl blomkålen og bræk den i små buketter. Rør plantemayoen sammen med, paprika, Sambal Oelek, det pressede hvidløg, uraffineret salt og friskkværnet peber. Bland nu det finthakkede rødløg og de små blomkålsbuketter med de groft mosede butterbeans. Rør det grundigt sammen. Nu røres den krydrede mayonnaise sammen med bønne/rødløgs/blomkålsblandingen. Skyl og hak de friske krydderurter. Rør dem sammen med bønnepålægget og smag det til med salt, peber og paprika.

 

Rigtig god fornøjelse!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar