Kartoffelsalat med belugalinser

Nu begynder lysten til andre typer salater at melde sig hos mig. Især kartoffelsalater er noget af det jeg ser frem til når foråret nærmer sig. Det bedste ville være at vente til de første danske nye kartofler kan købes. Jeg kunne dog ikke vente, da jeg faldt over en pose små fine øko kartofler i vores lokale Super Brugs. Så nu måtte jeg igang med årets første kartoffelsalat. Du kan finde tre andre opskrifter på forskellige slags kartoffelsalat herinde. Her , Her og Her

Denne kartoffelsalat er krydret med paprika og en smule chili og indeholder kogte Belugalinser, rucola og forskelligt grønt fra haven. Belugalinserne giver lidt ekstra protein til salaten.

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

500 g. små kartofler

1/2 dl. plantemayo (Jeg brugte Naturli`s Plantemayo)

1/4 dl. usødet plantemælk el. plante yoghurt

1/2-1 tsk. sød parika

1/4 tsk. Sambal Oelek

urtesalt el. uraffineret salt

Friskkværnet peber

2 dl. kogte Belugalinser (1 dl. tørrede Belugalinser)

2 laurbærblade

75 g. rucola

1 bundt purløg

1 lille rødløg

evt. syre blade til pynt

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Hvis skallen er lidt hård, piller jeg den af. Hvis det er nye kartofler lader jeg den sidde. Det kan du gøre som du synes.

Kog 1 dl. Belugalinser i 2 dl. vand+ 2 laurbærblade. Tilfør en smule salt de sidste 5 minutter af kogetiden. Linserne skal simre i ialt 20-25 min. Lad linserne køle af før du blander dem i salaten. Du kan med fordel koge en større portion linser. Så kan du fryse resten eller opbevare i køleskab og bruge i andre retter. De kogte linser kan holde sig 3-4 dage ved køleskabstemperatur.

Rør dressingen sammen i en skål. Mayonaise, usødet plantemælk, paprika, Sambal Oelek, uraffineret salt og friskkværnet peber. Smag dressingen til. Pil de afkølede kartofler og skær dem i mindre mundrette stykker. Bland nu dressingen grundigt med kartoflerne.

Rens og skær et lille rødløg i helt små tern. Skyl og klip et lille bundt purløg i små stykker. Skyl rucolaen.

Nu anrettes salaten på et fad. Læg rucolasalaten nederst. Fordel derefter kartoflerne med dressing ud over salaten. Derefter fordeles de kogte belugalinser ud over salaten. Til sidst drysses rødløgsternene og purløgsstykkerne ud over salaten. Pynt evt. til sidst med syreblade. Giv evt. salaten et drys nykværnet sort peber samt en smule urtesalt til allersidst.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar