Kakao granola

Du kan meget nemt lave din egen granola. Jeg har næsten altid en eller anden slags hjemmelavet granola stående. For det første er det super nemt at lave, for det andet kan jeg på denne måde selv bestemme hvad den skal indeholde og for det tredje er det billigere end at købe det.

Grundingrediensen i denne granola er havregryn. Det kunne dog lige så godt være en blanding af forskellige slags flager. Jeg havde lige en pose glutenfrie havregryn stående som skulle bruges. Så derfor faldt valget på den. Ud over havregryn tilsætter jeg også altid forskellige kerner, nødder og frø til mine granolaer. Her er der brugt kokosmel, sesamfrø, hørfrø, hasselnødder, mandler, afskallede hampefrø og kakaonibs.

Derudover er der også en blanding af kakao, kokosolie og ahornsirup i. Og så er hele molevitten ristet i ovnen.  Så nemt og enkelt. Hvis du feks. gerne vil have noget mere omega3 fedtsyre i kan du tilsætte afskallede hampefrø efter det har været i ovnen.

Ingredienser:

6 dl. havreflager (grove er bedst)

1 1/2 dl. kokosmel

1 dl. uafskallede sesamfrø

1 dl. hørfrø

1 dl. hasselnødder

1 dl. mandler

1/2 dl. afskallede hampefrø ( skal ikke med i ovnen)

3 spsk. kakaonibs (skal ikke med i ovnen )

3 spsk. kakao

2 spsk. kokosolie

2 spsk. ahornsirup

1/3 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser undtagen de uafskallede hampefrø og kakaonibsene. Bland det hele grundigt. Kom kokosolie, kakao og ahornsirup i en lille kasserolle. Varm blandingen op og rør den godt sammen. Bland nu det smeltede olie/kakao/ahornsirup i den tørre masse. Brug gerne hænderne til at nuldre det hele grundigt sammen. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel blandingen på det.

Rist/bag det i ovnen ved max. 150 gr. varmluft. Stil først uret til 10 min. og rør derefter i blandingen. Bag det nu 10 min. længere. Da der er stor forskel på hvor kraftigt ovne varmer skal du selv holde øje og evt. regulere på varmen.

Når granolaen er færdig, skal den køle af før den skal på glas eller i en dåse. Det er også nu du skal tilsætte de afskallede hampefrø og kakaonibsene. Nu skal den opbevares lufttæt. På denne måde holder den sig bedst.

Spis granolaen oven på en smoothie eller sammen med den mælk du foretrækker eller et syrnet produkt samt noget frisk frugt.

På billedet er granolaen serveret oven på en jordbær/blomkålssmoothie.

Rigtig god fornøjelese!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar