Kartoffelsalat med avocadocreme, spinat, asparges og radiser - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Kartoffelsalat med avocadocreme, spinat, asparges og radiser

Forår er lig med grønne og lettere salater. Nye kartofler, frisk spinat, asparges og radiser er alt sammen grønsager som jeg forbinder med forår. Denne salat er en dejlig fyldig og alligevel let salat. Den kan spises som et tilbehør til et stykke grønsagstærte, forskellige slags plantebaserede frikadeller/ bøffer eller postej. Eller hvad du nu måtte ønske at spise som proteindelen af dit måltid. Den creme kartoflerne er vendt i er lækker og cremet og binder bedre på kartoflerne, hvis du sørger for at vende dem i den, når de stadig er en smule lune. Cremen er mild og har alligevel et lille touch af chili fra den Sambal Oelek pasta jeg brugte. Du kan selv regulere hvor stærk du vil have cremen.

Som tibehør til et måltid til 4 pers. + en anden salat

600 g små nye kartofler ( kogte så de stadig er lidt faste, kogetiden afhænger af størrelsen og skåret i lidt tykke skiver)

100 g frisk spinat ( skyllet og renset)

Et lille bundt radiser ( rensede og skåret i tynde skiver)

10- 12 asparges ( grillet eller stegt i lidt olivenolie 1 minut på hver side)

Et lille bundt purløg ( skåret eller klippet i små stykker)

Avocado creme:

1 avocado ( ca 100 g ren avocado uden skræl og sten)

ca 30 g frisk spinat eller persille

1/2 dl oliveolie

2 fed hvidløg ( presset)

1 spsk citronsaft

10 g kapers

1/4- 1/3 tsk Sambal Oelek ( smag dig frem)

uraffineret salt el urtesalt ( smag dig frem)

friskkværnet peber ( smag dig frem)

Kom alle ingredienserne i et blenderglas og blend til massen er glat og sammenhængende. Vend de lune kartofler i lidt mere end halvdelen af cremen. Smag til med citronsaft, salt, peber og Sambal Oelek.

Find et salatfad og læg den skyllede spinat på fadet. Fordel kartoflerne der er vendt i avocadocremen ovenpå spinaten. Fordel nu de skiveskårede radiser ud over det hele. Gem fire af de stegte asparges i hel stand til at lægge på toppen af salaten til sidst. Skær resten af aspargeserne i skrå skiver og fordel dem ud over salaten. Læg de fire hele asparges på toppen og drys purløget ud over salaten. Slut af med at drysse lidt urtesalt og friskkværnet peber ud over hele salaten.

God fornøjelse!!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kartoffelsalat med avocadocreme, spinat, asparges og radiser

Skriv et svar