Jordbæris med kokosmælk,vanille og hyldeblomstsaft el vandkefir - Vegansk - Mad med glød

Jordbæris med kokosmælk,vanille og hyldeblomstsaft el vandkefir

Så er det atter tid til isfremstilling. Det er bare så dejligt at man selv kan bestemme hvad man vil have i sine is. Man slipper for en masse mærkelige kunstige aromaer, kosistensmidler og andet unødvendigt. Det er især dejligt selv at kunne lave sine egne is hvis man har børn. Så kan man med god samvittighed servere for dem dagligt her i sommerperioden. Eller man kan selv nyde dem, og eksperimentere med alt muligt forskelligt.

I dag fik jeg lyst til jordbær vanille is. Jeg lavede to versioner. En med hyldeblomstsaft og en med vandkefir med jordbær i. Resten af ingredienserne var det samme.

Til 7 ispinde:

175 g jordbær ( jeg brugte frosne bær)

150 g banan

2 dl kokosmælk

1/4 dl koncentreret hyldeblomstsaft el. Vandkefir m/ jordbær

1/2 tsk vanille

Alle ingredienser kommes i en blenderglas eller i en foodprocessor og blendes til konsistensen er ensartet. Hæld massen i ispindeformene og sæt pind i og låg på.

Stil dem i fryseren i nogle timer.

Hvis du har lyst til at ovetrække dem med chokolade, kan du smelte noget mørk 70%  chokolade over vandbad og derefter dyppe toppen af isen i den varme chokolade. Det smager super lækkert. Sætter lige prikken over i’et.

 

God fornøjelse!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Jordbæris med kokosmælk,vanille og hyldeblomstsaft el vandkefir

 1. Hvor ser det lækkert ud og jeg kan næsten smage isen når jeg læser opskriften! Nu er den printet ud og jeg glæder mig til at finde formene frem og komme i gang. Så kan jeg overraske mine unger med hjemmelavet is når de er hjemme i pinsen.
  Med chokoladeovertræk naturligvis 🙂
  Tak for dejlig inspiration (y)

  1. Kære Karen! Det lyder dejligt. Og hvis du vil forkæle børnene rigtig meget kan du prøve at dyppe isene én gang i det smeltede chokolade. Umiddelbart derefter kan du vende dem i hakkede hasselnødder eller mandler og så dyppe dem én gang mere i chokolade. Det kom jeg til at gøre ved et par af ispindene. Det kunne blive vanedannende. Farligt;-)
   Rigtig god fornøjelse og God Pinse, lige om lidt.

   Kh
   Anette

Skriv et svar