Kartoffelsalat med hjertesalat, purløg og sennepsdressing

Jeg elsker kartoffelsalat. Især når den er lavet med nye fine små kartofler der er kogt sammen med en dusk løvstikke. Og så er jeg også vild med sennepsdressing. En rigtig god syrlig  en af slagsen, hvor der er brugt godt med citronsaft og dijonsennep. Kartoflerne kan klare meget syre fra dressingen. I denne kartoffelsalat er der rigtig meget purløg og smukke lyslilla purløgsblomster. Det kræver selvfølgelig at man har purløg i haven selv. Hvis ikke man har det, kan man bare undlade blomsterne og i stedet tilsætte lidt ekstra fintsnittet rødløg, for at tilføje den fine lilla farve til salaten.

Det er vigtigt at vende kartoflerne i dressingen mens de stadig er lune. Så trænger dressingen meget bedre ind i kartoflerne.

Til 4 personer:

Ingredienser:

600 g. små nye kartofler

en stilk løvstikke (ikke nødvendigt, men super lækkert)

2 hjertesalat

1 bundt purløg

purløgsblomster

Dressing:

Ingredienser:

4 spsk.olivenolie

4 spsk. citronsaft

2 spsk. dijonsennep

uraffineret salt eller urtesalt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand med en stilk løvstikke. Hæld vandet fra når de er gennemkogte. Lad dem køle let af. De skal stadig være lune. Skær nu kartoflerne i nogenlunde lige store stykker.

Lav marinaden. Kom olivenolie, citronsaft, dijonsennep, salt og friskkværnet peber i en lille skål. Rør marinaden grundigt sammen og smag den til. Den skal smage meget kraftigt, da kartoflerne er meget neutrale i smagen og kan trække en del syre og salt. Vend de lune kartofler grundigt i marinaden. Klip et stort bundt purløg i meget små stykker. Vend ca. halvdelen i de sennepsmarinerede kartofler.

Skær enden af de to hjertesalater og skil bladene fra hinanden og skyl dem grundigt. Giv dem en tur i salatslyngen og pluk nu bladene i mindre stykker. Fordel salatstykkerne på et fad. Fordel derefter kartoffelstykkerne med dressingen på over salaten. Nu fordeles den sidste afklippede purløg og purløgsblomsterne over salaten. Slut af med et drys urtesalt og friskkværnet peber.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar