Sommersalat med jordbær og vandmelon

Vejret arter sig som om det er sommer i Danmark, selv om kalenderen siger at det er forår endnu. Det betyder at lysten til de lette og friske salater allerede melder sig hos mig. Så jeg tyvstarter sommersalaterne med denne lækre friske salat, med jordbær, vandmelon, datterinotomater, spidskål og andet godt.

Sérver salaten med bagte eller nye kogte kartofler, grillede asparges og andre grillede grønsager og en plantebøf eller -delle.

Til 4 pers.

Ingredienser:

1/2 spidskål

1/4-1/2 vandmelon (alt efter størrelse)

100 g. jordbær

100 g. datterino tomater

5-6 purløgsblomster (eller 1 lille rødløg)

ca. 12 blade frisk basilikum

40 g. valnødder

1 spsk. ahornsirup

en smule uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Snit spidskålen helt fint. Bedst på et mandolinjern. Skær skallen af det stykke vandmelon, som du skal bruge og skær melonen i mindre firkanter. Skyl jordbærrene, fjern stilken og skær dem halvt over på langs og derefter i kvarte på langs. Skyl datterino tomaterne og skær dem i kvarte på langs. Anret salaten med den snittede spidskål i bunden. Fordel derefter vandmelonen og tomaterne ud over spidskålen. Pluk basilikumbladene af planten og skyl dem. Fordel bladene over salaten.

Bræk valnødderne i grove stykker og rist dem på en tør pande. Når de har taget lidt farve hælder du ahornsirup på og løfter panden fra varmen. Rør rundt så den varme sirup fordeler sig på valnødderne. Drys lidt salt på. Lad nu valnødderne køle af før du fordeler dem på salaten.

Hvis du har purløgsblomster, skyller du dem og tager selve de små lilla blomster af. Fordel blomsterne over salten. Hvis ikke du har purløgsblomster kan du i stedet bruge et lille rødløg, som du renser og snitter i små tern. Dem fordeler du over salaten.

Til sidst fordeler du dressingen over salaten.

Dressing:

2 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamico

1 spsk. ahornsirup

uraffineret salt

friskkværnet sort peber

Rør ingredienserne sammen og smag til.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar