Så kom der også en opskrift på Gullasch på bloggen. Det er en gullasch der er lavet med planteprotein stykker. Det er et forholdsvist nyt bekendtskab jeg har fået til denne form for planteprotein. Og jeg må sige at jeg er begejstret. At det er muligt at få økologisk planteprotein, der udelukkende er lavet af ærter, hestebønner og salt, det gør mig glad. Det er bæredygtigt, let at fordøje og så er det super nemt at arbejde med. Man kan krydre det lige som man vil, så det passer til den ret man vil lave. Ligeledes kan det fås i forskellige størrelser, så det er et utroligt alsidigt produkt. Denne opskrift er den første med disse produkter på bloggen. Og jeg er sikker på at der vil komme flere.
Man skal lige lære at bruge Plant Mate produkterne. Man kan både bløde dem op i vand med forskellig krydring, men man kan også tilsætte dem direkte i en ret. Da det suger en del væske skal man regne med at tilsætte de retter man laver med Plant Mate produkterne mere væske end i andre retter.
Ind til videre kan man købe Plant Mate i Irma, Føtex, COOP.dk, Nemlig.com og hos Vegetarzan i Horsens og på Vesterbro i Kbh.
Her får du min version af en vegansk Gullasch.
Ingredienser: til 4 personer
6 1/2 dl grønsagsbouillon
1 spsk paprika
1/2 tsk røget paprika
150 g Plant Mate (plantestykker)
2 spsk hvede el. speltmel
Fremgangsmåde:
Hæld bouillon blandet med paprika og røget paprika over planteprotein stykkerne. Lad det stå og trække. Plantestykkerne er klar til at komme i retten efter ca. 10 min. Tilsæt nu de 2 spsk mel og rør godt rundt i blandingen.
Øvrige ingredienser:
200 g løg skåret i små tern
5 fed hvidløg skåret i skiver
300 g gulerødder skåret i skiver
200 g champignon skåret i skiver
1 rød peber skåret i tern
5 spsk olivenolie
1 spsk paprika
1/2 tsk røget paprika
1/2 tsk chiliflager
Uraffineret salt
Friskkværnet peber
400 g flåede hakkede tomater
2 dl fløde ( her er brugt havrefløde )
Fremgangsmåde:
Varm olivenolien op i en gryde sammen med paprika, røget paprika og chiliflager. Tilsæt de finthakkede løg og de skiveskårede hvidløg. Svits blandingen til løgene er blevet klare. Nu tilsættes de skiveskårede champignon, gulerødder og den røde peber. Svits i ca. 5 min. Tilsæt nu de opblødte plantestykker sammen med den overskydende bouillon og mel. Nu tilsættes flåede hakkede tomater og fløde. Lad nu retten simre i ca. 15 min. Smag til med uraffineret salt og friskkværnet peber.
Servér evt retten med rodfrugtmos, et stykke brød og cremolata. Cremolata er en blanding af persille, fintrevet citronskal og presset hvidløg.
God fornøjelse!