Denne Citrongranola smager dejligt friskt. Og når du laver den dufter hele huset af citron. Mmmmmm…… Granolaen indeholder en masse forskellige næringsrige flager, frø og kerner. Smager super dejligt ovenpå en smoothie eller oven på noget syrnet kokos-, soya eller havremælk.
Du kan selv variere flagerne, alt efter hvad du har lyst til. Hvis du vil have en glutenfri version, kan du bare skifte byg, rug og havreflagerne med boghvedeflager, quinoaflager og glutenfri havreflager.
OBS! Der er tilføjet gurkemeje i opskriften. Det giver en smuk gul farve, som harmonerer godt sammen med citron. Der er ligeledes tilføjet et nyt billede d. 18/4-2022.
Ingredienser:
5 dl rugflager
2 1/2 dl grove havreflager
2 1/2 dl bygflager
3 dl kokosmel
1 1/2 dl sesamfrø
1 1/2 dl hørfrø
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
1 dl græskarkerner
4 spsk citronsaft
Revet skal af 1 1/2 citron
2 spsk kokosolie
3 spsk ahornsirup
3/4 tsk gurkemeje (kan undlades, men giver en fin gul farve)
1/2 tsk urtesalt
Fremgangsmåde:
Kokosolie, ahornsirup og citronsaft varmes langsomt op i en gryde, til kokosolien smelter. Alle de øvrige ingredienser blandes i en stor skål. Den smeltede kokosolie, ahornsirup og citronsaft hældes over flager/frø/kerner/nødder/citronskal/gurkemeje og blandes grundigt. Derefter hældes blandingen i en bradepande med bagepapir. Bages i ca. 40 min ved 130-150 grader varmluft. Rør i blandingen undervejs. Når granolaen er gylden er den færdig.
Mmmmm, hele huset dufter af citron nu!
Hej Marlene!
Det lyder lækkert. Jeg elsker både, duften og smagen af citron. Og især af citronskal. Det fremgår vist nok også af de opskrifter jeg lægger ud
Sikken en dejlig forfriskende granola. Jeg lavede en halv portion. Den skulle kun have 25 min. ved 130 grader varmluft, så var den ganske gylden og knasende. Portionen passede lige ned i en stor syltekrukke (1,5 l.), som nu pynter og frister fra køkkenhylden. Tusind tak for inspiration og dine smukke billeder:)
Det lyder dejligt, at du kan lide det. Og det glæder mig at du bliver inspireret. Jeg plejer at give myslien længere tid i ovnen, men der er for det første forskel på ovne og for det andet er der forskel på hvordan man gerne vil have at det skal være.