Enkel rustik pizza m/rødbede og foccacia m/ramsløgpesto - Mad med glød

Enkel rustik pizza m/rødbede og foccacia m/ramsløgpesto

Når jeg laver pizza, laver jeg altid ekstra dej til foccacia eller andre lækre slags brød. Man kan ofte bruge den samme dej og så bare tilføje forskellige olie/ krydderi blandinger. Her lavede jeg én dej og brugte den til kartoffel/ rosmarin pizza, rødbede/ peberrod/ parmesan(vegansk) pizza, grillet artiskok/rødløg/kapers/ramsløgpesto/ revet ost (vegansk pizzaost) pizza og foccaciaboller m/ ramsløgpesto.

Dejen blev lavet af rugmel, groft speltmel, fint speltmel og masser af brændenælde. Jeg tilføjer ofte forskellige urter ellerandet i de brøddeje jeg laver. Det er en go måde at få nogle ekstra vitaminer og mineraler i maden.

Som tilbehør til rødbede/peberrod/parmesan pizzaen, lavede jeg et dip af Oatly Fraiche (du kan også bruge Alpro naturel yoghurt) m/revet peberrod og revet vegansk parmesan. Eller blot med revet peberrod, salt og godt med friskrevet peberrod. Super lækkert. Knasende sprød pizza med en dejlig smag af peberrod.

her følger opskriften på pizzadejen:

7 dl vand

10 g gær

1 1/2 tsk salt ( urtesalt)

2 spsk olivenolie

1 dl frisk brændenælde(overhældes med kogende vand og hakkes først) eller 1/2 dl tørrede brændenælder ( kan undlades )

300 g rugmel

300 g groft speltmel

ca 300 g fint speltmel

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt halvdelen af melet. Rør grundigt. Tilsæt nu salt og olie og noget mere af melet. Ælt enten dejen i hånden, på bordet eller i røremaskine. Ælt til dejen er smidig og glat. Med røremaskine, skal dejen æltes i ca 5 min. Lav evt dejen om aftenen og lad den hæve til næste eftermiddag.  Del den nu op i mindre stykker og rul den ud på køkkenbordet som er drysset med rigeligt med mel.  Rul ud så tyndt som muligt. Hvis du skal lave kartoffelpizza eller rødbedepizza skal bunden først pensles med olivenolie. Derefter skæres kartoflerne el rødbederne i helt tynde skiver. De lægges oven på den udrullede dej, der er penslet med olie. Derefter pensles kartoflerne/ rødbederne atter med olivenolie. På kartoffelpizzaen skal der nu drysses rosmarin og en smule salt. På rødbedepizzaen skal der rives peberrod og parmesan over. Derefter skal pizzaerne bages ved 200 gr til de er sprøde og gyldne  i overfladen.

Hvis du vil lave foccacia af noget af dejen, kan du rulle nogle små boller af dejen. Sæt bollerne på en bageplade. Tryk dem flade med fingrene så der kommer huller i dejen. Pensel nu med rigeligt olie og drys rosmarin over. Jeg brugte en rest ramsløgpesto, som jeg havde tilbage. Bag foccaciabollerne til de er gyldne. Det tager 15 -20 min. Det kom til at smage super lækkert.

 

Jeg serverede rødbede/peberrods pizzaen som snack med et dip til. Jeg brugte Oatly Fraiche som jeg tilsatte fintrevet peberrod og fintrevet (vegansk)parmesan, salt og friskkværnet peber. Sammen med en dejlig kold øl. Uhmmmmm!! Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar