Bagte appelsinskiver smager forrygende dejligt. Her er de krydret med rosmarin og urtesalt. Og serveret sammen med en blandet grøn salat, kogte perlerug der er vendt i ramsløgpesto, sorte oliven og rødløg. En super lækker salat.
Bagte appelsin- og citronskiver.
3 appelsiner ( skåret i tynde skiver)
1 citron ( skåret i tynde skiver)
3 spsk olivenolie til at pensle med
rosmarin tørret eller frisk ( frisk er lækrest)
En god håndfuld sorte oliven
Læg appelsin- og citron skiverne på bagepapir. Pensel med olivenolie på begge sider. Læg oliven imellem citrusskiverne. Drys med urtesalt og rosmarin. Bages i 15-20 min ved 200 gr. til skiverne begynder at blive sprøde og gyldne i kanten, men de stadig er saftige. Citronskiver smager for bittert til min smag, men når de ligger i salaten giver de en skøn smag fra sig. Appelsinskiverne smager forrygende lækkert.
2 dl perlerug
4 dl vand
1/2 tsk urtesalt
Skyl perlebyggene i en sigte. Kom dem i en gryde med dobbelt vand og urtesalt. Koges i ca 1/2 time. Lad dem stå og køle en smule af, før de blandes med ramsløgpesto. ( opskriften på ramsløgpesto kan findes under “vilde planter”)
Bland nu en bakke blandet salat med perlebyg/ramsløgpesto, de bagte appelsin- citronskiver, oliven, rødløg i tern og groft hakkede mandler.
Velbekomme!!!