Blandet grøn salat med rugperler i ramsløgpesto og rosmarinbagte appelsinskiver - Vegansk opskrift - Mad med glød

Blandet grøn salat med rugperler i ramsløgpesto og rosmarinbagte appelsinskiver

Bagte appelsinskiver smager forrygende dejligt. Her er de krydret med rosmarin og urtesalt. Og serveret sammen med en blandet grøn salat, kogte perlerug der er vendt i ramsløgpesto, sorte oliven og rødløg. En super lækker salat.

Bagte appelsin- og citronskiver.

3 appelsiner ( skåret i tynde skiver)

1 citron ( skåret i tynde skiver)

3 spsk olivenolie til at pensle med

rosmarin tørret eller frisk ( frisk er lækrest)

En god håndfuld sorte oliven

Læg appelsin- og citron skiverne på bagepapir. Pensel med olivenolie på begge sider. Læg oliven imellem citrusskiverne. Drys med urtesalt og rosmarin. Bages i 15-20 min ved 200 gr. til skiverne begynder at blive sprøde og gyldne i kanten, men de stadig er saftige. Citronskiver smager for bittert til min smag, men når de ligger i salaten giver de en skøn smag fra sig. Appelsinskiverne smager forrygende lækkert.

2 dl perlerug

4 dl vand

1/2 tsk urtesalt

Skyl perlebyggene i en sigte. Kom dem i en gryde med dobbelt vand og urtesalt. Koges i ca 1/2 time. Lad dem stå og køle en smule af, før de blandes med ramsløgpesto. ( opskriften på ramsløgpesto kan findes under “vilde planter”)

Bland nu en bakke blandet salat med perlebyg/ramsløgpesto, de bagte appelsin- citronskiver, oliven, rødløg i tern og groft hakkede mandler.

Velbekomme!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar