Granola med citronsaft og fintrevet citronskal - Vegansk opskrift - Mad med glød

Citron granola

Denne Citrongranola smager dejligt friskt. Og når du laver den dufter hele huset af citron. Mmmmmm…… Granolaen indeholder en masse forskellige næringsrige flager, frø og kerner. Smager super dejligt ovenpå en smoothie eller oven på noget syrnet kokos-, soya eller havremælk.

Denne opskrift er blot et forslag. Du kan selv variere indholdet, alt efter hvad du kan lide. Hvis du vil have en glutenfri version, kan du bare skifte byg, rug og havreflagerne med boghvedeflager, quinoaflager og glutenfri havreflager.

Ingredienser:

5 dl rugflager

2 1/2 dl grove havreflager

2 1/2 dl bygflager

3 dl kokosmel

2 dl sesamfrø

2 dl mandler

1 dl hasselnødder

1 dl græskarkerner

1/2 dl birkes

4 spsk citronsaft

Revet skal af 1 1/2 citron

2 spsk kokosolie

3 spsk ahornsirup

1/2 tsk urtesalt

Fremgangsmåde:

Kokosolie, ahornsirup og citronsaft varmes langsomt op i en gryde, til kokosolien smelter. Alle de øvrige ingredienser blandes i en stor skål. Det smeltede kokosolie, ahornsirup og citronsaft hældes over myslien/granolaen og blandes grundigt. Derefter hældes det i en bradepande med bagepapir. Det skal have ca 40 min ved 130-150 gr. Det skal være gyldent. Hold selv øje med det og rør jævnligt.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Citron granola

  1. Sikken en dejlig forfriskende granola. Jeg lavede en halv portion. Den skulle kun have 25 min. ved 130 grader varmluft, så var den ganske gylden og knasende. Portionen passede lige ned i en stor syltekrukke (1,5 l.), som nu pynter og frister fra køkkenhylden. Tusind tak for inspiration og dine smukke billeder:)

    1. Det lyder dejligt, at du kan lide det. Og det glæder mig at du bliver inspireret. Jeg plejer at give myslien længere tid i ovnen, men der er for det første forskel på ovne og for det andet er der forskel på hvordan man gerne vil have at det skal være.

Skriv et svar