Jeg har forelsket mig i kanel sammen med kål. Det smager utrolig lækkert synes jeg. I denne salat, som består af blomkål, rosenkål og grønkål, har jeg brugt kanel, spidskommen og gurkemeje. Skøn kombination. Jeg har bagt blomkål/kanel/spidskommen/gurkemeje for sig og rosenkål/hasselnødder/kanel for sig. Derefter er de blandet sammen og fordelt oven på en bund af finthakket grønkål. Til sidst er der tilsat en frisk appelsin/citron dressing og nogle granatæblekerner på toppen.
Ingredienser:
100 g renset og finthakket grønkål ( til at lægge i bunden af salaten)
100 g granatæblekerner ( til at drysse oven på salaten til sidst )
Bagte blomkål:
400 g blomkål (skåret i skiver)
3 spsk kokosolie el olivenolie
½ tsk kanel
½ tsk gurkemeje
1/3 tsk stødt spidskommen
uraffineret salt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rør olien (hvis du bruger kokosolie, skal du lige smelte den forsigtigt i en lille kasserolle) sammen med gurkemeje, kanel, spidskommen, salt og peber. Smag den til. Læg blomkålsskiverne på bagepapir på en bageplade. Pensel dem med olie/krydderiblandingen på begge sider.
Bag dem ved 200 gr varmluft i ca 15 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af inden du anretter salaten.
Bagte rosenkål:
300 g rensede rosenkål (skåret i halve)
50 g hasselnødder (blendes fint)
½ tsk kanel
2 spsk olivenolie eller kokosolie (smeltet)
uraffineret salt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Bland de blendede hasselnødder med kanel. Rør olien sammen med appelsinsaft, salt og peber og smag til. Bland nu de halve rosenkål med hasselnødde/kanel blandingen og olie, salt og peber. Det hele nuldres godt sammen. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 gr i ca. 15 min.
Dressing:
3 spsk appelsinsaft (friskpresset)
1 spsk citronsaft
1 spsk ahornsirup (kan undlades hvis appelsinerne er søde)
2 spsk hampefrøolie el hørfrøolie el. olivenolie(man kan få dansk hampe- og hørfrøolie fra Nyborggård)
uraffineret salt
friskkværnet peber
Rør dressingen sammen og hæld den over salaten tilsidst.
Anretning af salaten:
Når de to slags kål er bagt og let afkølede anrettes salaten. Brug et fladt fad. Anret først den finthakkede grønkål i bunden. Derefter fordeles de bagte blomkål og de bagte rosenkål over grønkålen. Fordel nu granatæblekernerne over salaten. Til sidst hældes dressingen over salaten. Giv evt et par vrid fra saltkværnen og peberkværnen til allersidst.
Velbekomme!!!