Kålsalat med bagte blomkål, rosenkål, grønkål, kanel og hasselnødder - Vegansk opskrift - Mad med glød

Kålsalat med bagte blomkål, rosenkål, grønkål, kanel og hasselnødder

Jeg har forelsket mig i kanel sammen med kål. Det smager utrolig lækkert synes jeg. I denne salat, som består af blomkål, rosenkål og grønkål, har jeg brugt kanel, spidskommen og gurkemeje. Skøn kombination. Jeg har bagt blomkål/kanel/spidskommen/gurkemeje for sig og rosenkål/hasselnødder/kanel for sig. Derefter er de blandet sammen og fordelt oven på en bund af finthakket grønkål. Til sidst er der tilsat en frisk appelsin/citron dressing og nogle granatæblekerner på toppen.
Her følger opskriften:

Til bund:
100 g renset og finthakket grønkål

Til topping:
100 g granatæblekerner

Dressing:
3 spsk appelsinsaft (friskpresset)
1 spsk citronsaft
1 spsk ahornsirup (kan undlades hvis appelsinerne er søde)
2 spsk hampefrøolie el hørfrøolie(man kan få dansk hampe- og hørfrøolie fra Nyborggård)
uraffineret salt
friskkværnet peber
Rør dressingen sammen og hæld den over salaten tilsidst.

Bagte blomkål:
400 g blomkål (skåret i skiver)
3 spsk kokosolie el olivenolie
½ tsk kanel
½ tsk gurkemeje
1/3 tsk stødt spidskommen
uraffineret salt
friskkværnet peber
Rør olien (hvis du bruger kokosolie, skal du lige smelte den forsigtigt i en lille kasserolle) sammen med gurkemeje, kanel, spidskommen, salt og peber. Smag den til. Læg blomkålsskiverne på bagepapir på en bageplade. Pensel dem med olie/krydderiblandingen på begge sider.
Bag dem ved 200 gr varmluft i ca 15 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af inden du anretter salaten.

Bagte rosenkål:
300 g rensede rosenkål (skåret i halve)
50 g hasselnødder (blendes fint)
½ tsk kanel
2 spsk olivenolie eller kokosolie (smeltet)
uraffineret salt
friskkværnet peber
Bland de blendede hasselnødder med kanel. Rør olien sammen med appelsinsaft, salt og peber og smag til. Bland nu de halve rosenkål med hasselnødde/kanel blandingen og olie, salt og peber. Det hele nuldres godt sammen. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 gr i ca. 15 min.

Når de to slags kål er bagt og let afkølede anrettes salaten. Find et smukt fad. Anret først den finthakkede grønkål i bunden. Derefter fordeles de bagte blomkål og de bagte rosenkål over grønkålen. Fordel nu granatæblekernerne over salaten. Til sidst hældes dressingen over salaten. Giv evt et par vrid fra saltkværnen og peberkværnen til allersidst.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar