Bønnesalat med butterbeans, avocadocreme, bagte snackpebre og spinat - Vegansk opskrift - Mad med glød

Bønnesalat med butterbeans, avocadocreme, bagte snackpebre og spinat

Jeg har i en lang periode været vild med grønkål eller kål i det hele taget. Grønkålen har jeg et særligt godt øje til i salater. Sammen med nogle bagte rodfrugter er det bare super lækkert. Det får jo ganske naturligt en ende, når der ikke er mere grønkål tilbage at kunne få fat på. I denne salat har der ganske vist sneget sig lidt grønkål ind i avocadocremen. Men ellers er kålen erstattet af friske, spæde spinatblade. Og i stedet for bagte rodfrugter, er der kommet bagte snackpebre i denne salat. Godt nok lidt for tidligt i forhold til, hvad der er energimæssigt forsvarligt. Somme tider må man bare gå lidt på kompromis. Jeg havde lyst til en lidt lettere salat, og samtidig mættende fra de kogte butterbeans og avocadoerne. Alt i alt synes jeg det blev en rigtig velsmagende, lækker og mættende salat.

Ingredienser:

½ bakke spæde spinatblade (ca 50 g ) rensede

1/4 lilla spidskål (helt fint snittet)

2 forårsløg (fintsnittet til at drysse over salaten til sidst)

½ gul chili (skåret i fine skiver, til at drysse over til sidst)

300 g kogte butterbeans

Fremgangsmåde:

Jeg kogte en stor portion butterbeans efter de havde stået i blød i ca 12 timer. Jeg kogte dem i lidt over 1 time, sammen med et par laurbærblade og et løg, der var skåret i kvarte. Mens bønnerne stadig var lune, lavede jeg avocadocremen. Jeg brugte bare 300 g af bønnerne. Resten blev frosset. Det er dejligt at have kogte bønner i fryseren. Så er det meget nemmere lige at lave noget med dem.

Avocadocreme med grønkål og hasselnødder:

Ingredienser:

1 avocado

2 spsk citronsaft

1 tsk dijon sennep

3  mellem grønkålsblade (-de grove ribber, skyllede og groft hakket)

25 g hasselnødder (fint hakket el. groft malet)

uraffineret salt (smag til)

friskkværnet peber (smag til)

Fremgangsmåde:

Flæk avocadoen og tag stenen ud. Tag avocadokøddet ud af skallen med en ske. Kom det i et blenderglas sammen med sennep, citronsaft, de hakkede grønkålsblade, de groft blendede hasselnødder, salt og peber. Blend til en ensartet konsistens. Smag til. Bønnerne kræver godt med syre og salt, da de er meget fade i smagen. Bland avocadocremen med de lune bønner. Det skal blandes godt sammen.

Bagte røde snackpebre med hele fed hvidløg:

Ingredienser:

125 g røde snackpebre (rensede og skåret i lige store stykker)

5 fed hvidløg (rensede og mast med en kniv)

1 spsk olivenolie

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bland olie, salt og peber. Læg snackpeberstykkerne og hvidløgene, på et stykke bagepapir. Bland den krydrede olivenolie med snackpebrene og hvidløgene. Bag i ovnen ved 200 gr varmluft i ca 20 min. Til de begynder at blive en smule mørke i kanterne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle let af.

På et salatfad anrettes nu friske spinatblade og helt fint snittet lilla spidskål. Fordel bønne/avocadoblandingen over spinat/spidskål. Derefter fordeles de bagte snackpebre og hvidløgsfed over det andet. Til sidst drysses de fint skårede gule chilistykker og et par fintskårede forårsløg over salaten.

 

Velbekomme!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar