Sprød fennikelsalat med gulerødder, spinat og ristede hasselnødder - Vegansk opskrift - Mad med glød

Sprød fennikelsalat med gulerødder, spinat og ristede hasselnødder

Nu kommer tiden, hvor vintergrønsagerne begynder at slippe op. Lige straks kan man ikke få fingrene i det lækre grønkål mere. Så er det med at åbne op til de nye grønne forårs  sager. I denne salat har jeg brugt den spæde grønne spinat som bund. Den mere fyldige del af salaten består af, knoldfennikel og gulerod. For at få nogle flere gode fedtsyrer er der tilsat nogle tørristede hasselnødder. De giver ud over fedtsyrerne også noget lækkert at tygge på og smagen af ristede hasselnødder passer rigtig godt sammen med fennikel og gulerod.

For at en salat er lækker at spise, synes jeg at det er meget vigtigt at det ikke er for grove stykker man får ind i munden. Det føles ikke rart. Men hvis man feks bruger et mandolinjern, til at skære de rå grønsager helt fint og tyndt med, så får man noget helt andet delikat frem. Og hvis man har lidt tålmodighed er det endnu mere lækkert at lægge det fintsnittede/skårede i noget meget koldt vand. Lad det stå i en times tid og se så hvad der sker. Det får de snittede grønsager til at suge lidt at vandet til sig og blive endnu mere sprødt og lækkert. Godt nok bliver smagen ikke helt så intens, men de sprøde grønsager er utrolig lækre at spise. Især knoldfennikel bliver super lækkert, hvis det snittes helt fint og derefter lægges i koldt vand.

Opskrift:

200 g knoldfennikel (renset)

200 g gulerod (skrællet)

50 g spinat (skyllet)

50 g hasselnødder ( tørristede og groft hakkede)

Dressing:

2 spsk koldpresset olivenolie

½-1 tsk fintmalede fennikel frø

uraffineret salt og friskkværnet peber (smag dig frem)

Rør dressingen sammen og smag til.

 

Hvis du har et mandolinjern får du det lækreste resultat til denne salat. Jeg har købt et mandolinjern til 300 kr, så det behøver ikke at koste mange penge. Det hedder Börner og fungerer rigtig fint til en privat husholdning. Jeg havde ellers ønsket mig et professionelt et i rustfrit stål. Det koster dog over 1000 kr, så da én jeg kender anbefalede dette, købte jeg det. Det er super lækkert at snitte grønsager til salat på mandolinjernet. Nå men hvis ikke du har et mandolinjern, handler det bare om at skære grønsagerne så tyndt, som muligt.

Her er gulerødderne skåret lidt på skrå og meget tyndt. Fennikel er blot skåret så tyndt som muligt. Derefter er de lagt i en skål med meget koldt vand, hvor jeg lod dem ligge i ca. 1 time. Efterfølgende er dressingen rørt sammen og blandet grundigt med fennikel og gulerodsskiverne. Nu lægges spinatbladene i bunden af et salatfad. Derefter fordeles blandingen af fennikel, gulerod og dressing oven på spinatbladene. Til sidst drysses de tørristede, groft hakkede hasselnødder ud over salaten. Drys evt et par vrid fra en saltkværn og et par drys fra en peberkværn oven på, til aller sidst.

 

Velbekomme!!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar