Løgsuppe med hvidløg, gurkemeje og timian - Vegansk opskrift - Mad med glød

Løgsuppe med hvidløg, gurkemeje og timian

Løgsuppe er egentlig ikke noget jeg har lavet særlig ofte. Nok fordi jeg synes de løgsupper jeg har lavet, har været lidt kedelige. Men nu havde jeg en masse løg, som trængte til at blive brugt, så derfor ville jeg se om ikke jeg kunne lave en version der smagte OK. Jeg er ganske tilfreds med resultatet. Håber også at du synes om den.

Jeg toppede suppen med kogte belugalinser og noget rød saurkraut. Og så lavede jeg rugbrødschips, af noget pumpernikkel fra Aurion.(OBS. Pumpernikkel indeholder gluten) Jeg skar rugbrødet i helt tynde skiver, penslede dem med olivenolie og dryssede en smule røget salt over dem. Derefter gav jeg dem 15-20 min. ved 170 gr. (varmluft)

Grunden til at jeg toppede suppen med belugalinser, er at der ikke er noget særligt protein i suppen. Hvis den skal holde blodsukkeret stabilt i en periode er det vigtigt at der både er fedt, protein og kulhydrater i et måltid. Hvis man blot vælger at spise suppen som den er, uden topping, ville jeg bruge den som forret og så få noget protein i hovedmåltidet.

Ingredienser: ( 4 personer til forret )

3 spsk olivenolie

600 g løg  (renset vægt)

6 fed hvidløg (skåret i tynde skiver)

1 spsk frisk gurkemeje el. 1 tsk gurkemejepulver

3 tsk timian

1 l. bouillon

1 spsk majsstivelse (ryst sammen med lidt koldt vand i en meljævner)

1 dl. kokosmælk

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

røget salt (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Skær de rensede løg i kvarte og skær dem i tynde skiver. Skær hvidløgene i tynde skiver. Varm olivenolien op i en gryde og tilsæt gurkemejen. Lad det kort bruse op. Tilsæt nu hvidløg og løg. Svits det hele i nogle minutter, til løgene er blevet klare. Nu tilsættes bouillonen og timian. Lad suppen koge op og lad den derefter simre til løgene er møre. Nu tilsættes majsstivelsen der er rørt sammen med lidt vand. Kog op så majstivelsen legerer eller jævner suppen let. Nu tilsættes kokosmælken og der smages til med salt, røget salt og friskkværnet peber.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Løgsuppe med hvidløg, gurkemeje og timian

 1. Hejsa…så lige du skrev at du var i gang med at udvikle opskrifter uden gluten og derefter at du har brugt havre fløde i din løgsuppe. ..havre er der også gluten i så jeg vil i stedet anbefale soyaflødeskum.
  KH Jette

  1. Hej Jette!
   Tak for dit opmærksomme blik. Jeg troede faktisk at det var glutenfri havre fløden var lavet af, men det kan jeg godt se at den ikke er. Havre indeholder ikke gluten i sig selv, men fordi der ofte er andre korn der forvilder sig ind på havremarkerne, eller der bliver blandet andre kornsorter i havren på mølleriet, bliver der blandet glutenholdige korn sammen med havren. Jeg havde med vilje ikke skrevet glutenfri i tags’ene da jeg jo har brugt pumpenickelbrød, som brød til suppen.
   For ikke at forvirre andre læsere, har jeg nu prøvet at lave den med kokosmælk i stedet, hvilket også smagte dejligt. Jeg foretrækker kokosmælk, da jeg helst vil undgå soyaprodukter.

   Vh
   Anette

Skriv et svar