Pastinaksuppe med grønkålschips, mandler og ristede kikærter - Vegansk opskrift - Mad med glød

Pastinaksuppe med grønkålschips, mandler og ristede kikærter

Vinter og koldt vejr kalder på suppe. Suppe er nemt at lave og skønt at spise, hvis man fryser og har brug for noget dejligt varmt. Her om vinteren, hvor vi har en masse lækre rodfrugter tilgængeligt, er det med at være kreativ og finde på noget at bruge dem til. Somme tider blander jeg forskellige rodfrugter i supperne, men sommetider synes jeg at deres individuelle smag fortjener at komme fuldt til udtryk. Denne suppe smager af pastinak og er krydret mildt med muskatnød og citronsaft. Hvis man laver en suppe der udelukkende består af grønsager, er der det problem at der ikke er protein nok til at mætte ordentligt og holde blodsukkeret stabilt. Derfor har jeg valgt at toppe suppen med kikærter.
For mig er det vigtigt at få en dejlig oplevelse når jeg spiser. Derfor er det også vigtigt at der er forskellige konsistenser i maden. Jeg har derfor valgt at lave en sprød topping til. Sprøde grønkålschips og groft hakkede mandler. Alt i alt en dejlig nem og velsmagende suppe, krydret med en topping af grønkålschips med mandler og kanel og kikærter.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

500 g pastinak (renses og skæres i grove stykker)

250 g løg ( renses og skæres i grove tern)

250 g kartofler ( skrælles og skæres i grove stykker)

3 fed hvidløg (rensede)

3 spsk olivenolie eller kokosolie

1 l. bouillon

1 dl kokosmælk

Fintrevet muskatnød (ca 1/2 muskatnød)

2-3 spsk citronsaft

uraffineret salt og friskkværnet peber

Start med at svitse løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt nu pastinakstykkerne og kartoffelstykkerne. Svits yderligere et par minutter. Tilsæt nu bouillon og fintrevet muskatnød og kog suppen til grønsagerne er møre. Tilsæt nu uraffineret salt og friskkværnet peber. Blend suppen og tilsæt nu kokosmælk og citronsaft. Bring atter suppen til kogepunktet og smag den evt. til med yderligere citronsaft, salt og peber, til den smager som du synes den skal.

Grønkålschips med mandler og kanel:

100 g renset grønkål (uden de grove ribber)

50 g grofthakkede mandler

2 spsk olivenolie

1/2 tsk kanel (undlad, hvis du ikke bryder dig om kanel)

uraffineret salt og friskkværnet peber

Pluk grønkålen i mindre mundrette stykker. Rør olivenolie, kanel, salt og peber sammen. Læg grønkålen i en skål og fordel marinaden ud over den. Med hænderne masseres marinaden ind i grønkålen og de grofthakkede mandler , så den bliver godt fordelt. Læg nu grønkålsstykkerne på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen ved 150 gr (varmluft) i 10-15 min. Rør i dem undervejs og sørg for at de ligger godt spredt på bagepladen. De skal være sprøde før de er færdige. Opbevar chipsene på  glas. De holder sig fint sprøde i et par dage.

Kikærtetopping:
200 g kogte kikærter
2 spsk. kokosolie
1/2 tsk. kanel
salt og friskkværnet peber
Varm olien op på en pande. Tilsæt kanel og de kogte kikærter. Steg nu kikærterne i ca 5 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Når suppen serveres toppes den med de stegte kikærter, grønkålschipsene og mandlerne. Det smager også rigtig godt med nogle granatæblekerner ovenpå suppen. Og så er det utroligt smukt.

Go fornøjelse!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Pastinaksuppe med grønkålschips, mandler og ristede kikærter

 1. kæreste Annette.

  Wow hvor jeg bare elsker at få dine mad mails og glæder mig altid til at prøve noget nyt. De er uden tvilv altid lækre, velsmagende, nemme at gå til og giver mig en masse nye smags oplevelse. Du er virkelig dygtig til det med mad og tak fordi jeg kan lære så meget fra dig. Du er en sand inspiration.

  Mums glæder mig til denne når jeg får kulde chokket efter min hjemvendt tur fra Thailand og savner varmen.

  Og skal lige tilføje at jeg er blevet mægtig populær blandt mand og 4 sultne unger der i den grad også nyder dine dejlige opskrifter.

  Tak fordi du beriger vores måltider med så meget skønt fra moder jord.

  I kærlighed Runa

  1. Kære Runa!
   Tusind tak for din besked❤️ Det varmer mit hjerte at høre at du bliver inspireret af de opskrifter jeg deler. At det ovenikøbet er hele din familie, der synes om maden gør mig endnu mere glad. Tusind tak fordi du lader mig vide det. Hils familien. Og velkommen hjem til dejlige Danmark og det spæde kommende forår. Der er erantisser og vintergækker der vidner om at foråret er nær.
   Kærlig hilsen
   Anette

Skriv et svar