Denne postej er dejlig, både som en del af et varmt måltid og som smørepålæg, til at komme oven på brød eller til at komme i en sandwich. Som pålæg er den god med noget syltet ovenpå. Rødbeder, rødløg, agurker, surkål eller en anden form for kraut. Agurkeskiver eller rød peber er også godt og det er også lækkert med bønnespirer. I en sandwich, med en god mayonaise, noget salat, postej og nogle af de forslag der er nævnt før.
Her følger opskriften:
300 g kogte kikærter
200 g porrer (rensede og skåret i grove stykker)
4 fed hvidløg
250 g knoldselleri (renset og skåret i grove stykker)
200 g pastinak el. persillerod ( renset og skåret i grove stykker)
100 g hasselnødder
2 spsk loppefrøskaller
2 spsk. chiafrø
1 dl risflager el. havregryn
1 1/2 dl kokosmælk el. anden plantemælk
3 spsk kokosolie
1 spsk frisk gurkemeje el 1 tsk gurkemejepulver
1 spsk karry
1 1/2 -2 tsk uraffineret salt
Friskkværnet peber
Start med at blende porrer og hvidløg i foodprocessoren. Kom nu kokosolien i en gryde og varm den op. Tilsæt karry og gurkemeje og lad det bruse op. Tilsæt derefter porre/hvidløgsblandingen. Svits det i et par minutter. Blend nu selleri og pastinak til en fin masse. Kom blandingen sammen med porre/hvidløg. Svits et par minutter igen. Kom nu de kogte kikærter og hasselnødderne i foodprocessoren og kør til det er groft hakket. Tilsæt kikærte/hasselnødde blandingen og svits igen mens du rører farsen grundigt sammen. Sluk nu under gryden. Rør dernæst loppefrøskallerne, chiafrøene, kokosmælken (plantemælken), risflagerne (havregryn) og salt og peber i farsen. Find et ildfast fad og smør det med kokosolie. Fordel massen i det smurte fad og drys derefter sorte sesamfrø over. Bag postejen i ovnen ved 175 gr. varmluft i 35-40 min.
Postejen kan både bruges til aftensmaden, som del af et varmt måltid og som smørepålæg på brød eller i en sandwich, med feks kraut ovenpå.
Velbekomme!!