Kakaokonfekt med dadler, hasselnødder og peanutbutter - Vegansk, sukkerfri opskrift - Mad med glød

Kakaokonfekt med dadler, hasselnødder og peanutbutter

Jeg er vild med chokolade. Mørk 70- 80 % chokolade. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at kunne lave noget der minder om mørk chokolade, men som ikke indeholder tilsat sukker. Denne opskrift er resultatet af et forsøg på at lave en slags chokolade. Det er overhovedet ikke at sammenligne med den rigtige slags, men det smager rigtig lækkert, synes jeg. Jeg tilsatte hele ristede hasselnødder, hvilket jeg synes passer rigtig godt til mørk chokolade eller som her til efterligningen af chokoladen. Denne, lad os i stedet kalde den “kakaokonfekt”, skal opbevares på køl. Den bliver blød, hvis den opbevares for varmt og så smager den ikke nær så godt. Det er fordi kokosolien bliver blød, når den opbevares ved stuetemperatur. Her følger opskriften på mit forsøg.

75 g medjoul dadler (befriet for sten og groft hakkede)

75 g hasselnødder

60 g kokosolie

50 g crunchy peanutbutter

30 g kakao

1 spsk ahornsirup

3 spsk afskallede hampefrø (til at komme på overfladen)

Start med at riste hasselnødderne på en tør pande, til skallen begynder at sprække. Hæld dem derefter over på et viskestykke og rul dem rundt og nuldr til skallen slipper. Tag en lille kasserolle. Kom kokosolie i først og smelt det forsigtigt. Tilsæt nu de bløde hakkede dadler, kakao, ahornsirup og peanutbutter i gryden og rør det hele forsigtigt sammen. Tilsæt nu hasselnødderne og rør det hele sammen. Brug en madkasse eller lign. og beklæd den med bagepapir. Hæld nu massen i kassen og glat den ud. Drys de afskallede hampefrø ovenpå og pres dem forsigtigt fast med et stykke bagepapir som lægges ovenpå. Stil nu kassen ved køleskabstemperatur, til massen er hærdet helt. Løftes derefter ud af formen og skæres i små firkanter.

 

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kakaokonfekt med dadler, hasselnødder og peanutbutter

  1. De ser virkeligt super lækre ud Anette. …gik lige og havde lyst til kombinationen af kakao og peanutbutter. Du har ikke en ide til hvordan man kan gøre dem lidt mere faste i det så de kan transporteres?

    Kh lena😊
    ….

Skriv et svar