Denne salat er fyldt gode fibre, vitaminer, mineraler, knas og dejlig smag. En rigtig decembersalat med appelsin og granatæblekerner. Her twistet med kanel så den også egner sig til julens mad. Og med et lille bid fra chiliflager. Nyd den som det friske element til den lidt tunge decembermad.
Ingredienser
500 g jordskokker
1 spsk olivenolie
2 spsk appelsinsaft
1 spsk ahornsirup
1/2 tsk. ceylonkanel
uraffineret salt
Friskkværnet peber
40 g mandler + 1 tsk olivenolie+1 tsk ahornsirup+ 1 kn.sp. salt
———————————————–
250 g lilla spidskål helt fintsnittet
6 blade palmekål el. grønkål
2 appelsiner
ca. 2 dl. granatæblekerner
Dressing:
Ingredienser:
1 spsk olivenolie
2 spsk appelsinsaft
1 spsk ahornsirup
Uraffineret salt
friskkværnet peber
1/4 tsk chiliflager
Fremgangsmåde: (Dressingen)
Rør olivenolie, appelsinsaft, salt, friskkværnet peber og chiliflager sammen. Fordel dressingen ud over den færdige salat til aller sidst.
Fremgangsmåde: (Salaten)
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i kvarte på langs , eller i lige store mundrette stykker. Rør olivenolie, appelsinsaft, ahornsirup, salt, peber og kanel sammen og bland det med jordskokkestykkerne. Læg jordskokker + marinade i et ildfast fad og bag i ca. 30 min. ved 200 grader. Eller til de er gennembagte og gerne lidt mørke i kanterne. Lad dem køle let af før de blandes i salaten.
Bland mandlerne med olivenolie, ahornsirup og salt. Bag dem i ca. 10 min. samtidig med at jordskokkerne er i ovnen. Tag dem ud efter 10 min. Lad de bagte mandler køle af og hak dem groft.
Snit den lilla spidskål helt fint til der er ca. 250 g. Gerne på et mandolinjern. Fjern de grove ribber fra palmekålsbladene og pluk dem i mundrette stykker. Skyl og tør kålstykkerne og steg dem i en smule olivenolie på en pande. Krydder med en smule salt og peber.
Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne og skær dem i helt tynde skiver. Halvér evt skiverne hvis de er meget store.
Skær et granatæble over på midten på tværs og åben det. Tag kernerne ud og læg dem i en skål. Der skal bruges ca. 2 dl granatæblekerner.
Bland salaten. Start med at lægge de stegte palmekålstykker i bunden af et salatfad. Bland med det fintsnittede spidskål. Fordel de bagte jordskokker ovenpå palmekål og lilla spidskål. Fordel appelsinskiver, granatæblekerner og de hakkede mandler over salaten. Til sidst hældes dressingen ud over salaten og den er klar til at spise.
Rigtig god fornøjelse!!