Jule tabbouleh

Jeg elsker en helt traditionel tabbouleh om sommeren når tomaterne er solmodne og smager lækkert. Nu er det december og jeg fik lyst til at prøve at lave en jule version af tabbouleh, med de råvarer der er i sæson. Om den kan kaldes en tabbouleh så ved jeg ikke men nu har jeg gjort det. Denne tabbouleh er med grønkål, persille, æbler, tranebær og valnødder. Den er krydret med bl.a. ceylon kanel. Prøv den og fortæl hvad du synes. Spis den evn. med falafler krydret med Garam masala og bagte hokkaidogræskar og blomkål.

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

2 dl bulgur + 4 dl kogende varmt vand + 1/2 tsk uraffineret salt

6-7 blade grønkål el palmekål + 1 spsk olivenolie + 1/4 tsk kanel + 1 tsk. rørsukker + salt

1 bundt persille

2 æbler

50 g Valnødder + 1 tsk. ahornsirup + 1 knsp.salt

75 g tørrede tranebær 

Fremgangsmåde:

Kom bulgur + salt i en gryde og hæld kogende varmt vand over. Lad det stå og trække i ca. 1/2 time til alt vand er opsuget. Rist valnødderne på en tør pande og tilsæt ahornsirup og en knsp. salt. Hak dem groft. Skyl grønkålsbladene og tør dem. Fjern de grove ribber og pluk dem i mundrette stykker. Steg i olivenolie på en pande i nogle minutter, til kålen falder sammen og bliver blød. Krydder med salt, peber og kanel og rør grundigt. Skyl persillen grundigt og fjern de grove stilke. Hak persillen fint. Skyl æblerne og skær dem i små tern.

Bland den kogte bulgur med det finthakkede persille, den stegte grønkål, æbleternene, de tørrede tranebær, de hakkede valnødder og dressingen grundigt og anret i en skål eller på et fad.

Dressing:

Ingredienser:

2 spsk appelsinsaft

1 tsk citronsaft

1 spsk olivenolie

1 spsk ahornsirup

1/4 tsk stødt Ceylonkanel

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser til dressingen i en skål. Pisk det grundigt sammen og smag til.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar