Blinis med røget auberginemousse

Måske det her kunne blive forretten til årets Nytårsmenu. Prøv den før Nytårsaften så du ved hvordan den smager. Rigtig god fornøjelse!!!

Et forslag til en røget auberginemousse der egner sig rigtig godt til at blive serveret som en forret. Server den evt. oven på blinis sammen med lidt havrefraiche, små sprøde salatstykker,(på billedet er der brugt grøn krølsalat og radicchio)sorte tang kaviar, små rødløgstern, fennikeltop og friskkværnet peber.

Lav evt. blinierne imens auberginerne er i ovnen.

Ingredienser: til 14-16 blinis

2 1/2 dl neutral planteyoghurt

1 1/2 dl neutral plantemælk

125 g ølandshvedemel

1 tsk bagepulver

3/4 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde: 

Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål. Steg i olivenolie, på begge sider på en blinispande, eller som små blinis på en almindelig pande til de er gennembagte og gyldne i overfladen. Blinierne bliver bløde og lidt tykke.

Ingredienser: til aubergine mousse( forret til 6 personer, 2 blinis til hver person )

2 auberginer (á ca. 375 g)

1 dl havrefraiche 

1 lille rødløg 

flydende røg 6 x sprøjt eller 1/2 tsk røget salt.

1 tsk citronsaft

friskkværnet peber

tangpulver 1/2 tsk (pulveriseret noritang)

uraffineret salt

Fintrevet citronskal af 1/2 citron

————————————————-

Til servering:

ca. 1 dl havrefraiche

radicchio (nogle blade plukket i små mundrette stykker)

grøn krølsalat (lollo bionda)(nogle blade plukket i små mundrette stykker)

sort tangkaviar

Fremgangsmåde:

Skær de to auberginer over på midten på langs. Pensel med en smule olivenolie på alle fire skæreflader. Læg de halve auberginer med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Prik overfladen med en gaffel på alle 4. Bag i 40-45 min ved 200 grader varmluft. Lad de bagte auberginer køle af og skrab derefter al indmaden ud af dem. Kom fyldet fra den ene aubergine i en foodprocessor, sammen med 1 dl havrefraiche, flydende røg eller røget salt, friskkværnet peber, citronsaft, tangpulver og fintrevet citronskal. Blend til massen er helt findelt og cremet. Tilsæt nu indmaden fra den anden aubergine og blend igen kortvarigt, så moussen ikke er helt findelt, men har lidt struktur. Smag til med salt, friskkværnet peber, røg og tang. 

Rens et rødløg og skær det i meget små tern. 

Servér evt. oven på blinis som en forret. 

På billedet er der først smurt en smule havrefraiche på blinierne. Derefter er der små stykker grøn krølsalat og rød radicchio. En stor skefuld auberginemousse, finthakket rødløg, sorte tangrogn, fennikeltop og friskkværnet peber. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar