Juhuuuu endelig en opskrift på bloggen fra min hånd. Jeg har haft travlt med at færdiggøre en stor opgave, så derfor har tiden ikke været til at lave opskrifter til bloggen.
Denne opskrift består egentlig at to forskellige opskrifter, som kan spises uafhængigt af hinanden. Jeg serverede dem dog sammen og det var rigtig lækkert. Det blev serveret sammen med en simpel grøn salat med tomater, agurker og rødløg med en vinaigrette. Dejligt og sommerligt. Linsespreaden har mildest talt ikke et særligt lækkert udseende. Men det vinder tifold på smagen. Brug det der er tilbage som dip til grønsagsstave, eller som pålæg på brød. Håber at du vil synes om det.
Ingredienser: (Til 4 personer som tilbehør)
800 g kartofler ( renset vægt)
350 g knoldfennikel ( renset vægt)
8-10 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 tsk tørret citrontimian eller timian
1 tsk uraffineret salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rens kartoflerne og skær dem i både. Fjern toppene fra knoldfenniklen og skær i mindre stykker på langs. Rør olivenolien sammen med citrontimian, salt og friskkværnet peber. Bland olie/krydderiblandingen med kartofler og knoldfennikel. Bræk hvidløgsfeddene fra det hele hvidløg, skær enderne fra og giv dem et pres med den flade side af en stor grønsagskniv. Lad skallen sidde på hvidløgsfeddene. Bland de hele fed hvidløg med kartofler og knoldfennikel og læg det hele i et smurt ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter.
Linsespread med Harissa, bagte hvidløg og soltørrede tomater
Ingredienser:
250 g Red flash linser (Jeg brugte Arnes linser fra Linser for Livet ) Kan erstattes af andre slags linser. Dog ikke de afskallede røde linser.
4 dl grønsagsbouillonbouillon
1 1/2 tsk Harissa
4 fed bagte hvidløg
15 g soltørrede tomater ( her er brugt dem der ikke ligger i olie)
1 spsk konc. tomatpuré
1 1/2 dl soja yoghurt
0,75 dl vand ( prøv først at lave spreaden uden vand og brug vandet hvis du ønsker den mere lind.)
1 spsk olivenolie
Uraffineret salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Skyl linserne grundigt i en sigte. Kog linserne med 4 dl grønsagsbouillon i cirka 25 minutter. Lad linserne stå og trække i et kvarters tid. Hæld derefter det overskydende kogevand fra. De kogte linser vejer cirka 370 g.
Tag de bagte fed hvidløg ud fra skallerne. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Kom linserne i en foodprocessor sammen med Harissa, de bagte fed hvidløg, koncentreret tomatpuré, sojayoghurt, salt og friskkværnet peber. Blend det hele grundigt sammen og juster evt. konsistensen med vandet. Smag til. Servér linsespreaden sammen med de bagte kartofler og knoldfennikel.
Hvis der er noget af linsespreaden tilbage er det lækkert at bruge til at spise sammen med grønsagsstave.
Rigtig god fornøjelse!