Kold chiagrød m/blåbærkompot og mandler - Mad med glød

Kold chiagrød m/blåbærkompot og mandler

Chia indeholder en masse fantastiske næringsstoffer. Især omega3 fedtsyrer, calcium, magnesium og jern. Chiafrø kan suge en del væske til sig. De skulle også binde affaldsstoffer i tarmsystemet og hjælpe dem med ud.

Når man skal bruge dem til kold chiagrød, skal de stå i blød natten over. Man kan variere væsken man bruger. Jeg bruger oftest mandelmælk eller kokosmælk. Sommetider rører jeg det op med lidt skyr eller græsk yoghurt før jeg serverer det, så det får den konsistens jeg ønsker. Denne version er lavet med kokosmælk, mandelmælk og skyr og serveret med en blåbærkompot, der er uden sukker.

Til 2 personer:

4 spsk chiafrø

1 1/2 dl kokosmælk

1 1/2 dl mandelmælk

1 dl skyr ( eller mere, hvis du ønsker en mere flydende konsistens)

Rør chiafrø, kokosmælk og mandelmælk sammen i en skål. Stil blandingen på køl natten over. Før servering røres det op med skyr. Server det sammen med blåbærkompotten og iblødsatte, hakkede mandler. Et lækkert alternativ til kogt grød.

Blåbærkompot:

50 g abrikoser ( usvovlede)

100 g pære ( i tern)

225 g blåbær (frosne)

1/2 tsk vanillepulver

1/2-1 dl vand

Kom abrikoser, pærestykker og vand i en gryde. Kog til pærestykkerne er møre. Nu tilsættes vanille og blåbær. Giv nu blandingen et kort opkog. Lad blandingen køle en smule af. Blend nu med en stavblender. Brug kompotten sammen med chiagrøden. Den er også lækker på en kogt grød eller som marmelade på et lækkert stykke brød.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar