Jordbæris med kikærter, kokosmælk og hyldeblomst - Vegansk opskrift - Mad med glød

Jordbæris med kikærter, kokosmælk og hyldeblomst

Jeg ved godt at jeg næsten lige har postet en anden is med jordbær. Alligevel bliver dette indlæg også en jordbæris. Bare med nogle andre ingredienser. Jeg fik lyst til at se hvordan jeg kunne tilføre isen ekstra protein, så den bliver mere mættende og giver mindre blodsukkerudsving. Og det skulle helst være uden at gå for meget på kompromis med smag og konsistens. Jeg valgte at bruge kogte kikærter. De skal være helt bløde og gennemkogte. Du kan også bruge kikærter fra dåse. Kikærterne skal være kolde. Fra køleskabet. Ud over kikærter og jordbær, indeholder denne is og frosne bananstykker, kokosmælk og hyldeblomstsaft. Isen smager skønt friskt af jordbær og man fornemmer et strejf af hyldeblomsterne. Lækkert sommerligt!! Og ovenikøbet en sundere is. Jeg har brugt en hyldeblomstsaft med rørsukker. Hvis man ønsker en is helt uden sukker, kan man lave hyldeblomstsaften med æblesaft og tilsætte den i stedet.  Her følger opskriften på isen:

200 g frosne jordbær

150 g frosne bananstykker

100 g kolde kogte kikærter ( eller fra dåse)

1/2 dl kokosmælk

1/4 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Først blendes kikærter og bananstykker. Så tilsættes de øvrige ingredienser. Blend til isen har den ønskede konsistens. Nyd den umiddelbart efter fremstilling. En is der er lavet på denne måde kan ikke fryses ned uden at den bliver hård. Den skal helst nydes umiddelbart efter den er lavet.

Velbekomme!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar