Myslibar med hyldeblomstsaft - Mad med glød

Myslibar med hyldeblomstsaft

Myslibarer kan laves i et utal af forskellige variationer. De holder sig længe på køl og er dejlige at have til det søde islæt i madpakken eller til eftermiddagskaffen/teen. Denne version er bla lavet med jordnøddesmør, chiafrø, tørrede jordbær, hyldeblomstsaft og tørrede hyldeblomster. De kan sagtens laves uden de tørrede hyldeblomster. Jeg havde nogle stående fra sidste år som jeg lige så godt kunne bruge nu, når hylden atter blomstrer. Her følger opskriften på denne version:

100 g cashewnødder (grofthakkede)

100 g jordnøddesmør ( crunchy)

100 g havregryn (glutenfri)

50 g kokosolie

50 g figner ( groft hakkede)

1/4 dl chiafrø

1/4 dl hyldeblomstsaft (koncentrat)

2 spsk tørrede jordbær

En håndfuld tørrede hyldeblomster ( nulder dem og tag de groveste stilke fra) Kan undlades.

1/4 tsk vanillepulver

1/4 tsk salt

Kom jordnøddesmør og kokosolie i en lille gryde. Varm det forsigtigt op og rør det sammen. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Hæld den let opvarmede kokosolie og jordnøddesmør i blandingen sammen med hyldeblomstsaften. Bland det hele grundigt. Beklæd en form på 20 cm*20 cm, med bagepapir. Fordel massen i formen og pres den fast og glat den i overfladen. Nu stilles den på køl i et par timer. Tag formen ud og løft massen op på et skærebrædt. Skær nu i passende stykker. Læg evt et stykke mellemlægspapir omkring hver enkelt bar. Hvis du ikke spiser dem i løbet af en uges tid er det en god idé at fryse dem og så løbende tage op til et par dage af gangen.

God appetit!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar