Mandelmælk

Mandelmælk er utroligt nemt at lave. Du kan lave mælk af alle nødder. Jeg har lavet det af mandler, hasselnødder og cashewnødder. Fremgangsmåden er den samme, med de forskellige nødder. Du stiller nødderne i blød i vand i køleskabet, natten over. Om morgenen hælder du vandet fra og hælder nødderne/mandlerne over i en foodprocessor og tilsætter koldt vand. Nu blender du på høj hastighed i et par minutter, til det er helt fintmalet og væsken er mælkeagtig. Jeg hælder det først igennem en almindelig stålsi. Massen der er tilovers gemmer jeg til brødbagning eller smoothies. Nu hælder jeg så mælken over i sien igen, men denne gang har jeg en stofsaftpose eller noget ostelærred til at ligge i sien/sigten. Ostelærred kan købes i stofforretninger. Nu er mandelmælken helt fin og uden fibre fra mandlerne. Den sidste rest finere fibre, der nu ligger i saftposen, gemmer jeg også. Stil mælken i køleskabet og nyd den kold. Jeg vil tro den kan holde i 3-4 dage.

Hvis du ønsker mælken skal være sødere eller at den skal smage af noget, kan du tilsætte smag. Du kan feks søde den med ahornsirup, eller blende et par dadler med når du laver mælken. Prøv dig frem og tilsæt evt efter, hvad der vil passe smagsmæssigt til det mælken skal bruges til.

Her følger opskriften:

100 g mandler

8-10 dl koldt vand

Følg fremgangsmåden som beskrevet ovenfor. Det er ikke så vigtigt at bruge præcise mål. Med denne mængde har du blot noget at starte ud fra.

God fornøjelse og velbekomme!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar