Rødbedesuppe med peberrodscreme og rugbrødscroutonner - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Rødbedesuppe med peberrodscreme og rugbrødscroutonner

Lækker kraftfuld rødbedesuppe med peberrodscreme og rugbrødscroutonner med fennikel.

Prøv denne dejlige rødbedesuppe der er krydret med fennikel og brombæreddike.

 

Til 4 personer

 

100 g rødløg i tern

4 fed hvidløg i skiver

200 g persillerod i grove tern

200 g gulerod i grove tern

600 g rødbeder i grove stykker

5 laurbærblade (kommes i en papirstepose)

1 spsk fennikelfrø (knust i en morter)

2 spsk agavesirup el rørsukker

3 spsk brombæreddike el æbleeddike

1,3 l bouillon uden smagsforstærker

Salt og friskkværnet peber

2 spsk olivenolie til at svitse grønsagerne i

Kom de 2 spsk olivenolie i en gryde. Svits først løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt derefter de resterende grønsager og svits i ca 5 min. Tilsæt nu bouillon, fennikel og laurbærblade (laurbærbladene skal være i en tepose) . Kog nu suppen i ca 20 min. til alle grønsagerne er helt møre. Fisk nu posen med laurbærblade op og blend suppen grundigt. Tilsæt nu eddike og sirup eller sukker, salt og friskkværnet peber og smag til.

 

Peberrodscreme:

1  1/2 dl mandelfløde (eller anden plantefløde)

3 spsk friskrevet peberrod

en smule salt og friskkværnet peber

Rør det fintrevede peberrod sammen med mandelfløden og krydder med salt og friskkværnet peber.

 

Rugbrødscroutonner:

300 g tørt rugbrød skåret i tern

2 spsk olivenolie

1/2 tsk fennikelfrø (kværnede/malede)

En smule salt

Fordel olivenolien over rugbrødscroutonnerne sammen med fennikelfrøene og salt. Bred dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 gr i ca 15 minutter, til de er sprøde og lækre.

 

Server suppen med peberrodscremen, rugbrødscroutonner  og et drys finthakket grønkål eller andet grønt og neutralt smagende.

Velbekomme!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar