Tomatsuppe med bagte grønsager og kikærtetopping - Vegansk opskrift - Mad med glød

Tomatsuppe med bagte grønsager og kikærtetopping

Denne suppe smager super dejligt. Den er fortrinsvist lavet af tomater, men der er også rødløg, hvidløg, rød peber, hvidløg og rosmarin i. Alle grønsagerne er bagt i ovnen først. Det trækker nogle andre smagsnuancer frem i grønsagerne. De bliver sødere og mere intense i smagen. Som topping er der kikærter stegt i kokosolie og en pasta, lavet af frisk gurkemeje, ingefær, sort peber og kokosolie. Nogle sorte sesamfrø og hakket grønkål. Blomsterne som kun er brugt til pynt, kunne jeg ikke lade være med at tage med på billedet, selv om de ikke indgår i suppen. Lige om lidt kommer frosten og så er det slut med blomsterne. Disse tropæolum eller blomsterkarse blomster, kan dog også spises. De smager som karse og skulle styrke immunforsvaret. Og så er det en fantastisk fornemmelse at spise så smukke blomster, synes jeg.

Ingredienser:

900 g tomater ( i skiver)

100 g rødløg ( i både)

3 fed hvidløg ( i skiver)

1 rød peber ( i strimler)

1 -2 chilier ( fjern kerner og skær i små stykker)

3 grene rosmarin ( nålene fra 3 grene)

olivenolie ( 2 spsk til tomaterne og 2 spsk til de andre grønsager)

salt og friskkværnet peber

8 dl vand

En anelse rørsukker til at smage til med

Et par spsk æbleeddike ( smag selv til)

Fremgangsmåde:

Læg de skiveskårede tomater i et smurt ildfast fad eller på bagepapir. Krydder dem med salt, friskkværnet peber, rosmarin, et lille drys sukker og dryp olivenolie hen over tomaterne. I et andet smurt fad lægges rødløg, hvidløg og rød peber. De skal også vendes i lidt olivenolie, salt og peber. Bag tomaterne ved 175 grader varmluft i cirka 50 minutter og bag de andre grønsager i cirka 25 min ved 175 grader varmluft.

Nu kommes alle de bagte grønsager i en tykbundet gryde. Tilsæt vand og kog suppen op. Lad den koge i ca 5 min. Blend nu suppen og smag den til med salt, friskkværnet peber, æbleeddike og en smule sukker.

Som topping på suppen er der brugt hakket grønkål,  kogte kikærter og sorte sesamfrø, som er stegt i en pasta, lavet af frisk gurkemeje, ingefær, sort peber og kokosolie. Kikærterne er stegt på en pande.

Suppen er serveret med glutenfrie boller med butternutsquash.

 

Velbekomme!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar