Glutenfrie boller med rødbede, spinat og cashewnødder - Mad med glød

Glutenfrie boller med rødbede, spinat og cashewnødder

Jeg er vild med konsistensen og smagen af disse boller. De indeholder mest boghvede, både som mel og som knækkede kerner. Jeg kan godt lide at der er lidt bid i bollerne, og jeg har tilføjet nogle gode fedtsyrer, så derfor er der nogle cashewnødder i. Bollerne er (som jeg ofte gør) rullet i en frøblanding. Det giver dem en lækker smag, en knasende overflade og et godt tilskud af fedtsyrer og mineraler. Der er tilsat kikærtemel for at give lidt mere protein og revet rødbede for at få lidt ekstra grønsager. Jeg spiser bollerne som tilbehør til en suppe, bare med smør på eller som en sandwichbolle med salat og et eller andet pålæg. Feks humus og nogle spirer eller andet grønt.

Her følger opskriften:

5 dl vand

1 dl loppefrøskaller (økologisk)

1/2 dl olivenolie

0,75 dl grofthakkede cashewnødder

1 stor håndfuld finthakket spinat

1/2 dl hørfrø

1 1/2 tsk uraffineret salt

100 g revet rødbede

1 dl kikærtemel

1 dl knækket boghvede

ca 3 dl boghvedemel

Frøblanding af sesamfrø, sorte sesamfrø og birkes til at vende bollerne i eller knækket boghvede.

Start med at røre loppefrøskallerne ud i vandet. Lad det gelere i ca 10 min. Tilsæt nu olivenolien, hørfrø, salt, revet rødbede, hakket spinat og cashewnødder. Rør massen grundigt sammen med en grydeske. Tilsæt nu kikærtemel, knækket boghvede og noget af boghvedemelet. Til sidst æltes det resterende mel ind i dejen. Ælt til dejen er sammenhængende og ensartet. Sæt nu to små skåle frem. I den ene skal der være vand og i den anden skal der frøblandingen være. Væd nu hænderne i vandet og tag en klat dej som rulles til en bolle og vendes i frøblandingen. Gerne på alle sider. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 gr (varmluft) i ca 35 min. Lad dem køle af før du spiser dem. De er klæge hvis de er for varme. Så tålmodighed lønner sig. Der blev 15 boller ud af denne portion.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Glutenfrie boller med rødbede, spinat og cashewnødder

  1. Hej.

    Har brug for en opskrift på en ganske “almindelig” glutenfri tærtebund
    til mine grøntsagstærter.
    Har forsøgt med en blanding af kikærte- og boghvedemel – synes den bliver meget tør, selvom jeg tilføjer ekstra olivenolie/vand.
    Mvh Wicky

Skriv et svar