Rustik, glutenfri pizza med peberrodsdip - Vegansk opskrift - Mad med glød

Rustik, glutenfri pizza med peberrodsdip

Disse pizzaer er både sprøde lækre, enkle og velsmagende. Dejen til bundene er glutenfrie og lavet af ris og boghvedemel. Her er der brugt forskellige rodfrugter som fyld ovenpå pizzaerne. Rodfrugterne er skåret på mandolinjern, så de er meget tynde. Der er brugt rødbeder, gule beder og søde kartofler. Som krydderi er der brugt peberrod, som ud over at smage fantastisk lækkert også har en udrensende effekt og indeholder en del C-vitamin. Man har i gamle dage kaldt peberrod for “Havens pennicilin” så den har en bakteriehæmmende virkning. Man har tidligere brugt peberrod i syltede sager for at hæmme mug og bakterier. Salvien er bla svedhæmmende og har også en bakteriehæmmende virkning. Rosmarin virker bla  betændelseshæmmende og er meget rig på antioxidanter. Den stimulerer produktionen af galde og kan være med til at reducere forhøjet blodtryk.

Ingredienser: (Til bundene) (4 pers.)

1/2 l vand

0,75 dl loppefrøskaller

3 spsk olivenolie

100 g knækket boghvede

150 g boghvedemel

150 – 225 g rismel

3 spsk chiafrø el 1/2 dl sesamfrø

1 1/2 tsk urtesalt

Fremgangsmåde: (Bundene)

Rør loppefrøskallerne ud i vandet. Lad det stå og gelere i 5 min. Tilsæt nu olivenolie, knækket boghvede, boghvedemel, sesamfrø og noget af rismelet. Ælt nu dejen og tilsæt så meget rismel at dejen slipper hænderne. Tag nu noget rismel på hænderne og drys noget på bordet. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle. Her er der lavet flere forskellige små pizzaer.

Ingredienser: (til fyldet)

1 rødbede

1 gul bede

1 sød kartoffel

olivenolie til at pensle med

rosmarin

fintrevet peberrod

salvie (Der kan både bruges frisk eller tørret salvie)

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens rødbeden, den gule bede og den søde kartoffel. Skær denm så tyndt som muligt.  Her er de skåret på et mandolinjern. Derefter er skiverne lagt på nogle stykker køkkenrulle, for at tørre overfladen. Nu er de klar til at lægge på pizzabunden.

Når bundene er rullet ud, skal de pensles med olivenolie. Derefter lægges et tyndt lag af rødbeder, gule beder eller søde kartofler ovenpå. Der pensles atter med olivenolie og krydres med de krydderier du har lyst til. Jeg brugte fintrevet peberrod og salt og friskkværnet peber ovenpå rødbedepizzaen. Salvie, salt og friskkværnet peber ovenpå den med gule beder. Og rosmarin,  olivenolie med balsamico, salt og friskkværnet peber ovenpå den med søde kartofler.

Bag pizzaerne ved 225 gr varmluft i ca 20 min. Hold øje med dem. De skal være gyldne og sprøde i kanten, men endelig ikke brændte

Peberrodsdip:

Ingredienser:

1 dl soyafløde

1 spsk. citronsaft

2-4 spsk fintrevet peberrod

2 spsk fintrevet vegansk parmesan ( kan udelades)

salt og friskkværnet peber

Rør dippen sammen og smag til. Kom små klatter på pizzaerne eller brug dippen til at dyppe pizzaerne i.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar