Grønkålssalat med pink grape, granatæblekerner og valnødder - Vegansk opskrift - Mad med glød

Grønkålssalat med pink grape, granatæblekerner og valnødder

Denne salat er bare utrolig smuk, synes jeg. Lige til at blive i godt humør af at se på. Den er også en stor oplevelse at spise. Forskellige konsistenser og friske, intense smagsoplevelser. Og så er den pakket med næringsstoffer og super fedtstoffer, til alle celler i hele kroppen. Den indeholder en del bitterstoffer fra både grønkålen, grapefrugten og valnødderne. Bitterstoffer som hjælper leveren med at udskille affaldsstoffer som kroppen skal af med. Den indeholder masser af gode fibre, jern og C-vitamin fra grønkålen. Masser af C-vitamin og andre antioxidanter fra granatæblekernerne. Alt i alt en salat der tilfredsstiller både krop og sanser.

Til 4 personer

5-6 store blade grønkål

1 granatæble ( rensede kerner )

2 pink grapefrugter ( 1 1/2 til salaten + saften af 1/2 til dressing)

50 g valnødder (groft hakkede)

2 spsk hørfrøolie eller hampefrøolie)

1 spsk ahornsirup

Salt + friskkværnet peber

Skyl grønkålen grundigt og bræk de grove ribber af. Slyng evt. Kålen i en salatslynge, for at tørre dem. Pluk kålen i mindre stykker eller hak den i mindre stykker. Anret kålen på et stort fladt fad. Skær skrællen af  1 1/2 grape. Skær derefter filletter af grapefrugten. Skær langs hinderne, så det bliver til små bådformede grapefilletter. Pynt nu salaten med granatæblekernerne, grape og de groft hakkede valnødder. Rør dressingen sammen, af friskpresset pink grapejuice, hampefrøolie (eller anden olie), ahornsirup, salt og friskkværnet peber. Fordel nu dressingen over og krydder med lidt ekstra salt og peber. Nu er salaten klar til servering. Nyd synet og smagen af de smukke råvarer.

 

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar