Linsefrikadeller med hokkaido og æble - Vegansk opskrift - Mad med glød

Linsefrikadeller med hokkaido og æble

Linsefrikadeller kan laves på mange forskellige måder. Man kan bruge forskellige slags grønsager i farsen og bruge lige den slags krydderier man er vild med og som passer til resten af måltidet. Jeg kan godt lide at bruge varmende krydderier om vinteren og så synes jeg at æble og hokkaido passer rigtig godt sammen. Derfor blev sammensætningen lige som den gjorde. Her er linsefrikadellerne serveret sammen med en Varm krydret rødkålssalat. Du kan finde opskriften på salaten Her

Her følger opskriften ( ca 24 stk) 4 personer

Ingredienser:

250g grønne linser

6 dl. bouillon

4 laurbærblade

200g rødløg

200g hokkaido

200g æble

4 fed hvidløg

1 spsk friskrevet gurkemeje el. 1 tsk. gurkemeje pulver

2 spsk friskrevet ingefær el. 1 tsk. ingefær pulver

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt koriander

1 tsk stødt spidskommen

1 spsk loppefrøskaller

1/2 dl rismel

Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kog de grønne linser i bouillon og 4 laurbærblade i ca 25 min. Hæld det overskydende vand/bouillon fra linserne og fjern laurbærbladene. Lad dem køle let af. Rens hokkaidoen og fjern kerner og evt. skrællen, hvis den er meget hård. Skær hokkaidoen i grove stykker. Rens rødløg og skær det i grove stykker. Rens hvidløgsfeddene. Rens æblet og fjern kernehus og stilk. Skær det i grove stykker. Kom hokkaido, rødløg, æble og hvidløg, loppefrøskaller, krydderier og rismel i foodprocessoren. Kør til det hele er helt findelt. Rør de kogte linser med grønsagsblandingen i en skål og smag til med de forskellige krydderier, salt og friskkværnet peber. Form til deller og steg dem i olivenolie eller kokosolie til de er gyldne. Det tager ca. 7 min på hver side.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Linsefrikadeller med hokkaido og æble

Skriv et svar