Hasselnøddebidder med mørk chokolade, dadler og chiafrø - Vegansk opskrift - Mad med glød

Hasselnøddebidder med mørk chokolade, dadler og chiafrø

Jeg kan rigtig godt lide at de opskrifter jeg laver, er simple og rimelig enkle. Indrømmet, så er jeg ikke det mest tålmodige menneske. Det er nok det der er årsagen til at jeg vælger det enkle. Disse “Hasselnøddebidder”, som jeg kalder dem, var meget nemme at lave. Og meget lækre, synes jeg. De vil egne sig som en del af julekonfekt udvalget.

Her følger opskriften:

175g hasselnødder (ristes på en tør pande, til skallen sprækker)
100g 70% mørk chokolade
100g dadler (meget gerne Medjoul)
50g kokosmel
2 spsk kokosolie
1 spsk chiafrø

Når du har ristet hasselnødderne, skal de lægges på et rent viskestykke. Læg noget af viskestykket over nødderne og nuldr så godt du kan, så den brune skal/hinde, løsner og falder af. Saml nu hasselnødderne op og kom 150 g af dem i en foodprocessor, imens de stadig er varme. (Gem de sidste 25g til at hakke groft og derefter fordele over massen til allersidst.) Bræk en plade mørk chokolade i grove stykker og kom den i foodprocessoren. Kør til det hele er findelt og chokoladen er smeltet. Tilsæt nu kokosmel, kokosolie, Medjoul dadler og chiafrø. Kør det hele til det er sammenhængende og ensartet. Beklæd en form med bagepapir. Fordel massen i formen, pres den flad og glat den på overfladen. Nu smeltes det lag der skal hældes over massen.

3 spsk kokosolie
2spsk kakao
Kokosolien smeltes over svag varme, sammen med kakao. Du kan nøjes med disse to ingredienser. Du kan også tilføje 1 tsk rålakridspulver eller 5-6 dråber pebermynteolie i blandingen. Lav den uden første gang, derefter kan du prøve andre smagsvariationer.
Fordel nu den smeltede kokosolie/kakao ud over massen i formen. Til sidst drysses de 25g. grofthakkede hasselnødder ud over massen og formen stilles på køl indtil chokoladen er hærdet. Derefter er den klar til at blive skåret i bidder.

God fornøjelse!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar