Jordbær smoothiebowl - Vegansk opskrift - Mad med glød

Jordbær smoothiebowl

Om foråret og om sommeren synes jeg ofte at det er dejligt at få noget friskt og køligt at spise, til morgenmad. Det kan feks være en smoothiebowl som denne. Man kan sammensætte den efter hvilke bær og frugter man har og efter det man er vild med. Jeg søder næsten altid smoothies og smoothiebowls med bananer. Du kan også tilsætte frosne grønsager. Jeg bruger oftest frosset spinat. Det er en rigtig god måde at få frugter, bær og grønt på.

Forskellen på en smoothie og en smoothiebowl er blot, at en smoothiebowl er tykkere i konsistensen,  serveres i en skål og spises med ske. En almindelig smoothie er normalt så flydende at den kan drikkes.

Normalt toppes en smoothiebowl med alt muligt. Det kan være frugt, nødder, kerner eller spiselige blomster.

Denne smoothiebowl er en rigtig tøse version. Basis er frosne jordbær og bananer. Jeg havde ikke lige frosne bananer, så jeg lavede den med ikke frosne bananer.

Portionene her er beregnet til to personer:

200 g frosne jordbær

150 g bananer (el frosne bananer)

1 dl mandelmælk ( eller anden slags mælk)

10 mandler (meget gerne iblødsatte natten over)

1/2 dl kokosmel

1 spsk chiafrø

1/3 tsk vanillepulver

Rør chiafrøene sammen med mandelmælken, aftenen før og sæt det på køl. Sæt mandlerne i blød i noget vand aftenen før og sæt ligeledes det på køl. ( for at optimere optagelsen af de næringsstoffer der er i mandlerne)

I et blenderglas tilsættes nu: De frosne jordbær, bananerne, mandelmælken+chiafrøene, de iblødsatte mandler (hæld vandet væk) kokosmel og vanillepulver. Blend med en stavblender, til konsistensen er ensartet og uden klumper. Hæld massen op i to skåle og top dem med det frugt  og de nødder og andet du har til rådighed. Ovenpå disse smoothiebowls har jeg brugt.

100 g friske jordbær ( skåret i mindre stykker)

75 g granatæblekerner

en håndfuld valnødder (knust i grove stykker)

3 spsk kakaonibs

 

Velbekomme!!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar