Mangosalat med avocado, jordbær og ingefær/citron dressing - Vegansk opskrift - Mad med glød

Mangosalat med avocado, jordbær og ingefær/citron dressing

Denne salat smager lige så skønt som den ser ud. Den er både frisk og stærk fra ingefæren, sød fra mangoen, syrlig og sød fra jordbærrene og mild, blød og lækker fra avocadoen. I jordbærsæsonnen, spiser jeg jordbær, til jeg ikke orker mere. De fås nemlig ikke bedre, end lige når de er i sæson. Så hvis du er vild med jordbær, så giv dig selv frie tøjler. Jordbær er nemlig fulde af gode sager, som alle andre bær er. Jordbær indeholder en del C-vitaminer. De indeholder ligeledes bla. en del anthocyaniner, som er en slags kraftige antioxidanter. Anthocyaniner har vist sig at virke forebyggende mod hjerte/kar problemer.

Dressingen der er ovenpå salaten er ret stærk og varmende af ingefæren. Jeg synes at det er et skønt modspil til de andre smagssammensætninger der er i  denne salat. Og så er ingefæren jo heller ikke sådan at kimse af i forhold til de gavnlige sidegevinster den har. Den virker antiinflammatorisk. Det er en rigtig god idé at spise en del ingefær, hvis man har ledproblemer. Ingefæren kan være med til at mindske ledsmerter forårsaget af inflammation. Ingefær virker også kvalmestillende. Hvis du feks har tendens til at blive køresyg eller søsyg, er det en rigtig god idé at spise ingefær eller indtage nogle ingefærkapsler, inden du skal på farten.

image

Opskrift:

1 bakke feldsalat

1 avocado (skåret i helt tynde skiver)

1 mango (skåret i tynde skiver)

100 g jordbær (skyllede, rensede og skåret i tynde skiver på langs)

Start med at skære stenen fri af mangoen. Det gøres ved at skære så tæt på stenen, på langs, på den ene side af mangoen. Dernæst skæres så tæt som muligt på den anden side af stenen. Nu lægges de to halv dele med skærefladen nedad. Skær skrællen af de to halvdele. Nu skæres de i helt tynde skiver på langs.

Avocadoen skæres over og stenen fjernes. Nu kan skrællen fjernes på to måder.

1: Ved at bruge en ske og skrabe fyldet ud så tæt på skrællen som muligt. Forsøg at få så meget som muligt af avocadokødet ud. Pres skeen så tæt på skrællen som muligt. Skær nu de halve avocadoer i tynde skiver på langs.

2: Skær avocadoen i kvarte stykker. Træk nu forsigtigt skrællen af fra spidsen. Skær nu de kvarte stykker i tynde skiver på langs.

Dressing:

15 g frisk helt finrevet ingefær

2 spsk limesaft

2 spsk olivenolie

1 tsk ahornsirup

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Rør alle ingrdienserne sammen og smag til.

Anret salaten på et fad. Start med at lægge feldsalaten i bunden. Fordel derefter de tynde skiver af mangoen over feldsalaten. Nu fordeles de tynde skiver af avocadoen og dernæst de skiveskårede jordbær. Til sidst fordeles dressingen ud over salaten og der drysses evt med lidt friskkværnet peber hen over.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Mangosalat med avocado, jordbær og ingefær/citron dressing

  1. Hej!
    Har netop set denne salat, og da det ikke er jordbærsæson lige nu, vil jeg spørge om Hvilken frugt man eventuelt ellers kunne bruge?
    Jeg overvejer lidt at man ikke kan bruge brombær eller blåbær?
    Med venlig hilsen Yvonne

Skriv et svar