Blomkålssuppe med gurkemeje, ingefær og karry - Vegansk opskrift - Mad med glød

Blomkålssuppe med gurkemeje, ingefær og karry

Når jeg ikke lige kan finde på noget varmt mad at lave til aftensmaden ender det ofte med at jeg laver en eller anden slags grønsagssuppe. Det er oftest i de kolde måneder, men ind imellem melder lysten sig også på andre tider af året. Her har jeg lavet en lækker gul blomkålssuppe med masser af smag. Da supper ofte er blendede, så der ikke rigtigt er noget at tygge på, plejer jeg altid at toppe dem med noget med bid i, der også passer til i smagen. Her har jeg toppet suppen med kogt rød quinoa, valnødder og bukkehornsspirer. Du kan sagtens bruge noget andet, hvis du lige har noget andet der passer i smagen. Du kan feks bruge andre former for kogt korn eller ris eller noget råkost. For at give suppen et ekstra spicy pift, har jeg lavet en chiliolie, som jeg har dryppet i efter den er blevet portionsanrettet.

Til 4 personer 

200 g løg (renset og groft hakket)

2 spsk kokosolie

4 fed hvidløg ( rensede og skåret i skiver)

1 1/2 spsk karry

1 spsk friskrevet ingefær

1 spsk friskrevet gurkemeje (el 1 tsk  gurkemeje pulver)

850 g blomkål ( skåret i grove stykker + stok og de pæneste blade)

1 l. vand + 1 1/2 spsk uraffineret salt eller 1 l. bouillon

3 spsk citronsaft

1 1/2 dl kokosmælk

1 chili ( skåret i små stykker)

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber

Chiliolie:

1/2 dl olivenolie

1 spsk Sambal Oelek

Rør olien og chilipastaen grundigt sammen.

Dryp olien ovenpå suppen.

 

Kom kokosolien i en gryde sammen med gukemeje, ingefær, karry og chili. Lad det bruse kortvarigt op og tilsæt nu hvidløg og løg. Svits det i et par minutter til løget er blevet gennemsigtigt. Tilsæt derefter blomkålsstykkerne og svits det hele sammen i et par minutter. Tilsæt nu vand + salt eller bouillon. Kog suppen til blomkålen er kogt helt mør. Nu blendes den med en stavblender. Tilsæt derefter kokosmælk og rør grundigt eller kør kortvarigt med stavblenderen igen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Portionsanret nu suppen og top den med det du har eller brug samme forslag som jeg har brugt på billedet.

 

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar