Kokosbarer med avocado, lime, ingefær og spirulina - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Kokosbarer med avocado, lime, ingefær og spirulina

Disse kokosbarer smager dejlig friskt af lime og ingefær. Og så har de en helt forrygende farve. Den blå/grønne farve kommer primært fra spirulinaen. Avocadoen indeholder ud over den skønne lysegrønne farve også en del monoumættede fedtsyrer. De monoumættede fedtsyrer har vist sig at have en gavnlig virkning på kolesteroltallet. Avocado indeholder også en del fibre og noget protein. Derfor mætter den og stabiliserer blodsukkeret. Derfor er det også lidt smart at tilsætte avocado i denne snack. Du får samtidig med at du får tilfredsstillet den søde  tand også nogle gode næringsstoffer og dit blodsukker kommer ikke på en voldsom rutchetur. Alt i alt er disse kokosbarer en god og mættende snack.

250 g kokosmel

150 g avocado (uden skal og sten)

150 bløde dadler (uden sten)

100 g af den tykke del af kokosmælk

2-3 spsk friskpresset limesaft (smag selv til)

Fintrevet skal af 1 lime

1-2 spsk finrevet frisk ingefær (smag selv til)

1 tsk spirulina

Kom først kokosmelet i foodprocessoren. Kør nu til det er blevet findelt. Nu tilsættes alle de øvrige ingredienser.  Kør til massen er sammenhængende. Smag til med limesaft og ingefær, så det er lige som du kan lide det. Kom det i en form, med bagepapir, på ca 20cm * 20cm. Pres nu massen helt ud i kanterne og glat den på overfladen.

Overtræk:

100 g mørk 70 % chokolade

1 spsk koksolie

Lidt kokosmel

fintrevet skal af 1/2 lime

Tag en lille gryde og kom lidt vand i den. Tag en metalskål der passer ned i gryden. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom det i skålen. Sæt nu skålen over vandbadet i gryden og varm det forsigtigt op. Tilsæt kokosolien og rør forsigtigt rundt i den smeltede chokolade. Hæld nu chokoladen over massen og fordel det jævnt ud over hele overfladen. Drys nu kokosmel over og slut af med at rive limeskal hen over. Sæt nu formen i fryseren i ca 1/2 time. Derefter tages den op og man løfter massen op og skærer den i passende små bidder. Læg dem nu tilbage i formen og kom dem i fryseren igen.

Jeg kan bedst lide at spise dem kolde. Jeg tager dem op ca 15 min før de skal spises. Så er de tøet en smule op, men er stadig lidt kolde.

 

God fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar