Grønkålschips med røget paprika og gærflager - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Grønkålschips med røget paprika og gærflager

Jeg er vild med sprøde grønkålschips. I det hele taget elsker jeg når mad er sprødt og knaser når jeg spiser det. Jeg tænker tit det sprøde element ind i min mad.

Jeg har godt nok to opskrifter med grønkålschips på bloggen, men de ligger sammen med en suppe begge to, så de er ikke så nemme at finde. Nu laver jeg denne opskrift kun med grønkålschips.

Grønkålschips er en sundere slags snack. De er super nemme og enkle at lave. Du behøves egentlig kun at bruge grønkål, olivenolie og salt. Men det giver prikken over iet at krydre med forskellige krydderier. Denne version er krydret med røget paprika, gærflager (smager en smule osteagtigt) og en krydderurtesalt. Jeg har lavet chipsene med mange forskellige krydderier. Almindelig paprika, kanel, chili, gurkemeje, karry, sesam, tamari og ingefær og spidskommen. Prøv dig frem og find din egen favorit version.

Pas på, for de er vanedannende.

Til 1 bageplade:

4-6 grønkålsblade ( skyllede, plukket i mundrete stykker og tørret i en salatslynge)

3 spsk olivenolie

3 spsk gærflager ( giver en osteagtig smag, kan sagtens undlades)

1/2 tsk røget paprika

uraffineret salt

Kom de plukkede grønkålsstykker i en skål. Rør olivenolien sammen med røget paprika, gærflager og uraffineret salt. Hæld nu olieblandingen over kålstykkerne og bland det grundigt, så olien fordeles over det hele. Fordel dem på bagepapir på en bageplade. De må ikke ligge oven på hinanden, da der helst skal være plads omkring dem. Derved bliver de nemmere sprøde. Bag dem i ovnen ved 150 gr (varmluft) i 10-15 min. Hold øje med at de ikke brænder på.

De kan sagtens opbevares i et glas eller en dåse og holde sig sprøde i et par dage. Brug dem som chips eller som topping på supper, sammenkogte retter eller måske på en sandwich, som det sprøde element.

 

God fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar