Kold kakao-chia-havregrød - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Kold kakao-chia-havregrød

Denne nemme og totalt lækre slags kolde grød laver jeg ofte, så det er simpelthen en forglemmelse at jeg ikke før har postet opskriften her på bloggen. Jeg tror det er fordi jeg laver så mange forskellige ting hele tiden.

Bedre sent end aldrig. Her får du min opskrift på den supernemme og lækre iblødsatte grød.

 

Til 1 person:

1 dl havregryn

1 spsk chiafrø

1 tsk kakao

2 dadler ( skåret i mindre stykker)

1 1/2 dl plantemælk + 1/2 dl til at røre op med før servering. (mandel-, ris, havre eller hvad du kan lide og har i huset)

1 knivspids salt

Ingredienserne røres sammen og stilles køligt. Det skal stå et par timer før chiafrøene har suget al væske til sig. Jeg plejer at sætte portionen i køleskabet om aftenen før jeg går i seng. Så er det klart til at spise om morgenen.

Jeg rører det op og tilsætter ca 1/2 dl plantemælk mere. Nu topper jeg portionen med det jeg har lyst til. Her har jeg brugt valnødder, Incabær, kakaonibs, banan og syreblade som pynt.

Du kan også vælge at tilsætte nogle hakkede nødder/mandler ved iblødsætningen. Du får et større udbytte af næringsstofferne i nødderne/mandlerne, hvis de har været sæt iblød natten over.

 

God fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.