Kold kakao-chia-havregrød - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Kold kakao-chia-havregrød

Denne nemme og totalt lækre slags kolde grød laver jeg ofte. Jeg spiser den både som morgenmad, som en lækker eftermiddagssnack eller hvis jeg om aftenen bliver lækkersulten. Denne lækkerbisken er uden tilsat sukker. Det eneste sukker der er i den er det frugtsukker der er i dadlerne og den sødning der måtte være i den plantedrik der bruges.

Her får du min opskrift på den supernemme og lækre iblødsatte grød.

 

Ingredienser til 1 portion:

1 dl grove havregryn

1 spsk chiafrø

1 tsk kakao

4-5 valnødder

2 dadler ( skåret i mindre stykker)

1 1/2 dl plantemælk +  evt. 1/2 dl til at røre op med før servering. (mandel-, ris, havre eller hvad du kan lide og har i huset)

1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

Ingredienserne røres sammen og stilles køligt. Det skal stå et par timer før chiafrøene har suget al væske til sig. Når jeg skal spise grøden som morgenmad plejer jeg at sætte den i køleskabet om aftenen før jeg går i seng. Så er den klar til at spise om morgenen.

Jeg rører den op og tilsætter ca 1/2 dl plantemælk mere. Nu topper jeg portionen med det jeg har lyst til. Her har jeg brugt valnødder, Incabær, kakaonibs, banan og syreblade som pynt.

Du kan også vælge at tilsætte nogle hakkede nødder/mandler ved iblødsætningen. Du får et større udbytte af næringsstofferne i nødderne/mandlerne, hvis de har været sæt iblød natten over.

 

God fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar