Hørfrø knækbrød - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Hørfrø knækbrød

Disse knækbrød er lækre og sprøde. De er fyldt med de gode omega 3 fedtsyrer fra både hørfrøene og chiafrøene. Jeg har brugt kikærtevand for at få massen bundet godt sammen. Hørfrøene danner i sig selv også en slags gel som binder dejen sammen.

150 g hørfrø

2 spsk chiafrø

1 dl vand

½ dl kikærtevand, aquafaba ( fra når du har kogt kikærter eller fra en dåse med kikærter)

Røres sammen og står i en times tid.

 

75 g mandelmel (blendede mandler)

50 g sesamfrø

1 tsk uraffineret salt

Bland mandelmel, sesamfrø og salt med den iblødsatte masse. Rør det hele grundigt sammen. Del dejen op i to dele og læg dem på hvert sit stykke bagepapir. Rul nu massen så tyndt som muligt, ved at lægge et stykke bagepapir over dejen og derefter rulles der med en kagerulle ovenpå. Rul massen så tyndt som muligt. Løft det over på hver sin bageplade.  Løft forsigtigt det øverste stykke bagepapir af. Tag nu en kniv eller en pizza rulle og afmærk, som du ønsker kiksene skal være.

Nu bages de i 25- 30 min. Ved 175 gr varmluft. Hold øje med at de ikke bliver for mørke i kanterne. Det sker nemt, hvis massen er rullet meget tyndt ud i kanterne. Så det bedste er hvis du kan rulle massen jævnt og så tyndt som muligt.

Spis dem som de er, eller med smørepålæg af en slags ovenpå. På billedet, har jeg serveret knækbrødet med moset avocado, rød surkål og lucernespirer.

 

God fornøjelse!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Hørfrø knækbrød

 1. Er der ikke noget med at fedtstofferne i såvel hørfrø som sesamfrø ændres til usunde fedtstoffer når temperaturen kommer over 160 grader C.?
  Mvh
  Maja

  1. Hej Maja!
   Jo det er der. Ikke så meget med sesamfrø, de er mere varmestabile og tåler bedre opvarmning end hørfrø. Men hørfrøene skulle være beskyttet at skallen, så længe den er intakt. Så hvis man ikke blender dem, skulle de kunne tåle at blive brugt i bagværk. Men du må aldrig blende dem og derved blotlægge de sarte fedtsyrer og så bruge dem i bagning og andet hvor de behandles med høj varme.

   vh
   Anette

  1. Hej Anja!
   Jeg ved ikke hvordan de bliver uden kikærtevandet, da jeg kun har prøvet med. Jeg vil prøve at lave en lille portion med rent vand og se hvordan det fungerer. Det kan sagtens være at hørfrøenes gel binder dejen tilstrækkeligt sammen. Grunden til at jeg har brugt aquafaba (kikærtevand) er at det virker lidt som æggehvide. Og æggehvide bider dejen rigtig godt sammen. Hvis du prøver med vand før mig, kan du jo lige fortælle mig hvordan det fungerede.

   Vh
   Anette

Skriv et svar