Grønne vafler og auberginecreme - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Grønne vafler og auberginecreme

Disse vafler så dagens lys d. 1. januar 2017. Jeg havde ufattelig meget lyst til vafler til min frokost. Selv om jeg kom sent i seng i nat, afholdt det mig ikke fra at gå i køkkenet og lege lidt med råvarerne. Der skal meget til at holde mig væk fra køkkenet. Sådan er det når man elsker mad og synes det er sjovt at lave den.

Jeg lavede vaflerne med kikærtemel, boghvedemel, rismel og vand som grundingredienser. Jeg rev nogle jordskokker, da jeg prøver at inkludere fødevarer med meget præbiotika i min kost. Gurkemeje for den antiinflammatoriske effekt+ lidt sort peber for aft aktivere virkningen af curcuminen i gurkemejen. Spirulinaen tilføjede jeg egentlig mest for farvens skyld. Jeg er ikke helt klar over om man ødelægger effekten af spirulinaen, ved at varme den op.

Opskrift til 6-8 vafler afhængigt af størrelsen på vaffeljernet.

1 1/2 dl kikærtemel

1 1/2 dl boghvedemel

1 dl rismel

75-100 g revet jordskok (renset med skræl)

1 stor håndfuld frisk spinat

3 1/2 dl vand

4 spsk sesamfrø

2 spsk olivenolie

1 tsk spirulina ( kan udelades, men så bliver vaflerne ikke så grønne)

1 tsk gurkemeje

lidt friskkværnet sort peber

1 tsk uraffineret salt

 

Kom alle ingredienserne i en blender, en foodprocessor eller blend med en stavblender. Blend så dejen bliver helt ensartet og glat. Brug kokosolie når du bager vaflerne.

Servér evt. vaflerne med en lækker salat, nogle falafler og en dressing til. De kan også bruges i madpakken eller som en del af en forret.

Hvis du har nogle vaffelrester, kan du også gøre, som jeg har gjort på billedet, servere dem som en slags vaffelpizza. Jeg lavede en auberginecreme og smurte på vaflerne. Ovenpå kom jeg grillede artiskokker, rødløg, kapers og dattorinotomater. Derefter bagte jeg dem i ovnen i ca 15 min. ved 200 gr. De blev toppet med rucola, en surkål og en olie lavet af olivenolie, hvidløg, Sambal Oelek og en smule salt.

Auberginecreme:

250 g aubergine (skåret i grove bidder )

3-4 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

4 fed hvidløg

1/3 tsk Sambal Oelek

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Bland olivenolien med citronsaft, Sambal Oelek, salt og peber. Hæld det over auberginestykkerne og de hele fed hvidløg. Kom blandingen i et ildfast fad. Bag ved 175 gr. i ca. 30 min. til auberginerne er gennembagte. Blend med en stavblender til massen er ensartet og smørbar. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt chili.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar