Grøn Nytårs smoothiebowl - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Grøn Nytårs smoothiebowl

Med ønsket om et Nyt år med masser af dejlige oplevelser. Et år med glæde, overskud, omsorg og vækst. Et grønt, kærligt og vitalt 2017.

Denne grønne smoothiebowl vil forhåbentlig give dig en rigtig god og energifyldt start på dagen.

Vi spiser ofte denne slags smoothiebowl til morgenmad herhjemme. Det er en utrolig dejlig følelse at starte dagen, med sådan en grøn lækkerbidsken. Den består af lutter gode sager, der er sprængfyldt med vitaminer, mineraler, fibre og gode fedtstoffer.

Til 2 personer:

150 g frosset banan

100 g frosset spinat

75 g avocado (- skal og sten)

20 g valnødder

20 g ingefær (renset og skåret i mindre stykker)

3 spsk kokosmel

1 tsk byggræspulver

1 tsk spirulina

2 dl rismælk eller anden plantemælk

Alle ingredienser blendes grundigt. Man får den mest cremede smoothie, hvis man har en god og stærk blender. Man kan dog sagtens bruge en foodprocessor eller en stærk stavblender. Jeg har for nylig anskaffet mig en god og stærk blender, der ikke er så dyr (Wilfa Raw fuel) Den laver rigtig lækre cremede smoothier. Min foodprocessor (Braun) og min stavblender (Bamix) kan ikke lave den samme cremede konsistens, men jeg har brugt dem til at lave smoothier med i en del år, og været tilfreds med resultatet. Stavblenderen har svært ved at blende smoothiebowls som denne, da der ikke er så meget væske i den. Du må prøve dig frem med de midler du har til rådighed.

Topping:

1/2 stjernefrugt (skåret i skiver)

10 grønne druer (skåret i halve)

2 spsk hampefrø

2 spsk kakaonibs

2 tsk kokosmel med gurkemeje

Du kan vælge, hvad du har lyst til at bruge som topping. Stjernefrugten er blot brugt i anledning af Nytåret. Den var faktisk ikke moden, så den var sur og ikke særlig velsmagende. Men smukt ser det ud.

Det jeg vælger min topping ud fra, er at den giver noget at tygge på, at den smagsmæssigt passer til smoothiebowlen og at den matcher farvemæssigt. ( Man er vel æstetiker)

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar