Kikærtesalat med karry og gurkemeje

Denne kikærtesalat skal helt sikkert med på bordet til påskefrokosten, hos os. Den smager super lækkert. Hvor den klassiske karrysalat er med æg er denne med kogte kikærter i stedet. Ellers er der faktisk ikke den store forskel. Jo, der er brugt en plantebaseret mayonnaise. Den er super nem at lave. Hvis du gerne vil have den til at smage lidt af æg, kan du tilføje Kalanamak, som er en speciel slags salt, der smager lidt af svovl. Det passer perfekt til denne salat. Den kan købes i Helsekostbutik eller på netbaserede helsebutikker.

Ingredienser:

250 g kogte kikærter (de skal være kogt godt møre eller brug kikærter fra dåse)

1/2-1 æble

1 syltet drueagurk (eller 2-3 cornichonner )

2-3 spsk plantebaseret mayonnaise

2 spsk. kapers

1 tsk karry

1/2 tsk gurkemeje

1 tsk citronsaft

1/3-1/2  tsk Kalanamak (eller anden uraffineret salt eller urtesalt)

Lidt fint klippet purløg

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Start med at mose kikærterne med en gaffel. Eller kør dem kortvarigt i en foodprocessor eller med en stavblender. De skal moses så det er en grov mos, hvor man stadig kan se noget af kikærternes struktur. Halver æblet og fjern kernehuset. Skær æblet i meget små tern. Behold skrællen på. Skær drueagurken i små tern. Hak de to spsk. kapers. Tilføj nu mayonnaise, karry, gurkemeje, kalamanak, æblestykker, hakket kapers, den hakkede drueagurk, citronsaft, purløg og friskkværnet peber. Rør det hele sammen og smag til.

Salaten smager rigtig godt på en rugbrødsmad med lidt salat og avocadostykker under. Den er også super lækker i en sandwich sammen med salat, avocado, tomat eller rød peber.

God fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kikærtesalat med karry og gurkemeje

Skriv et svar