Cashewspread med ramsløg og purløg - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Cashewspread med ramsløg og purløg

De første små lysegrønne kraftfulde planter er dukket op i vores have. Jeg har sat nogle ramsløg i et hjørne, for et par år siden, som jeg håber på vil sprede sig. Jeg elsker ramsløg og bruger det flittigt hele foråret, hvor jeg kan komme af sted med det. Purløgene er også kommet op. De er stadig små og meget kraftige i smagen. Purløg er en utrolig dejlig plante, som står det meste af forårs, sommer og efterårssæsonen. Først bare som de grønne løgstængler og lidt senere også med de smukkeste lilla blomster, der også kan spises og som pynter så smukt i salaten.

I denne opskrift har jeg brugt ramsløg og purløg i en spread, der er lavet af iblødsatte cashewnødder. Opskriften er utrolig simpel og smager skønt med de to slags kraftfulde forårsgrønne løgtyper. Man skal blot sætte nogle cashewnødder i blød i vand i nogle timer. Jeg plejer at sætte dem i blød om aftenen inden jeg går i seng. Så er de klar til at blive blendet til en spread om morgenen. Opskriften her er til et lille glas. Den kan holde et par dage på køl.

 

100 g cashewnødder

1 håndfuld ramsløgblade

1 lille håndfuld purløgstængler

1 spsk citronsaft

1/3-1/2 tsk uraffineret salt

ca. 2/3 dl kogt let afkølet vand

 

Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand natten over, eller i nogle timer. Når de er udblødt, er de blevet blødere og nemmere at blende til en cremet konsistens. De suger også lidt vand, så de vejer lidt mere efter iblødsætning. Hæld iblødsætningsvandet fra og skyl nødderne grundigt. Kom dem nu i en blender. En blender med en kraftig motor er at foretrække, da den kan blende massen helt glat og cremet. Man kan sagtens bruge en stavblender eller en foodprocessor, men man kan i så fald ikke forvente at konsistensen bliver så glat. Den bliver nærmere lidt grynet. Det skal nu ikke afholde dig fra at lave pålægget. Jeg har først lige fået en blender for et par måneder siden, så jeg har klaret mig med en god stavblender og en foodprocessor.

Tilbage til opskriften:

Kom cashewnødder, vand, citronsaft, groft hakket ramsløg og klippede purløgsstængler og uraffineret salt i blenderen. Kør massen til den er glat og smørbar. Stands maskinen indimellem og skrab massen ned fra siderne. Når massen har den ønskede konsistens, smages den til med salt og citronsaft og evt. friskkværnet sort peber. Kom spreaden på et rent glas og opbevar den på køl. Den holder et par dage. Husk at bruge en ren kniv, når du tager noget af den.

 

God fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar