Chokolademuffins med valnødder - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Chokolademuffins med valnødder

Lækre og nemme chokolade muffins af den lidt sundere slags. Servér dem sammen med frisk frugt eller noget is.  Der er brugt fuldkornsmel og havregryn for at tilføre fibre. Kokossukker i stedet for hvidt sukker. Da kokossukker er uraffineret indeholder det stadig nogle mineraler og vitaminer. Påvirkningen af blodsukkeret er heller ikke ikke så voldsomt som fra raffineret sukker. Kokossukker søder også mere end almindeligt sukker, så der behøves ikke så store mængder for at gøre kagerne søde. Der er brugt kokosolie som både smager rigtig godt og som indeholder de gode mellemkædede mættede fedtsyrer. Valnødder og chiafrø indeholder en del omega 3 fedtsyrer, som vi skal sørge for at få nok af. Hvis man vælger at spise plantebaserede fødevarer er det lidt mere begrænset, hvor man kan få omega 3 fedtsyrerne fra. Valnødder og chiafrø er sammen med hørfrø gode kilder til dette.

 

Til 10 muffins:

100 g speltmel

50 g fuldkorns speltmel

50 g havregryn

60 g kokossukker

50 g 70% mørk chokolade (groft hakket)

40 g valnødder (groft hakkede)

25 g kakao

2 spsk chiafrø

2 ½  tsk bagepulver

½ tsk uraffineret salt

1 ½ dl mandelmælk el. anden plantemælk

75 g kokosolie (smeltet)

1 ½  dl el 150 g æblemos eller æble/rabarbermos (Urtekram har både en ren æblemos og en æble/rabarbermos)

 

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Sigt først speltmelet igennem en sigte, så der ikke kommer luftlommer i dejen.  Speltmel, havregryn, kokossukker, kakao, chiafrø, bagepulver, natron, salt og hakkede valnødder og hakket chokolade.

Smelt kokosolien forsigtigt i en kasserolle og kom det i en skål. Tilsæt nu æblemos eller æble/rabarbermos og mandelmælk og pisk grundigt. Bland nu den våde masse med den tørre masse og sørg for at det hele er blandet grundigt. Fordel dejen i 10 muffin forme og bag i 15-20 min. ved 175 gr.

 

Topping

2 spsk kokosolie

2 spsk kakao

2 spsk ahornsirup

 

6-8 valnødder (fint hakket til at drysse ovenpå)

1 spsk chiafrø

 

Smelt de tre ingredienser forsigtigt i en kasserolle og rør det grundigt sammen. Fordel blandingen over de færdigbagte muffins og drys til sidst med fint hakkede valnødder og chiafrø.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar