Tarteletter med grønne asparges, ramsløg, sødskærm og løgkarse - Mad med glød

Tarteletter med grønne asparges, ramsløg, sødskærm og løgkarse

Tarteletter er for mig, lig med minder fra barndommen. Mest serveret med kylling i asparges, ren asparges eller med ærter og gulerødder. Indimellem kan jeg få en ustyrlig lyst til de knasende lækre tarteletter. Jeg synes at kombinationen mellem det knasende sprøde bagværk og det velsmagende milde fyld, er så lækkert. Selve tarteletterne er absolut ikke til den sunde side. Men pyt med det. Hvis der ellers kommer alt muligt næringsrigt indenbords i den daglige kost, skal der også være plads til lidt fra den mindre sunde kategori. Hvis jeg selv kunne finde ud af at lave en sundere og lige så lækker tartelet, så gjorde jeg det. Måske jeg forsøger mig med det på et tidspunkt.

Tilbage til lækkerierne. Denne version tarteletfyld er inspireret af foråret. I vores have har jeg plantet og sået løgkarse, sødskærm og ramsløg. Jeg glædes dagligt, her i det tidlige forår, over at kunne gå ud og hente lidt grønt. Derfor har jeg ud over grønne asparges, tilføjet både ramsløg og løgkarse til denne aspargesstuvning.

Vi nød tarteletterne med en dejlig kold øl til.

 

Til 4 personer (12 tarteletter)

12 tarteletter (Kan fås Økologisk fra Humlum )

500 g friske grønne asparges

1 håndfuld ramsløg (brug evt. forårsløg el. purløg i stedet)

1 håndfuld løgkarse

Et par blade sødskærm (her blot brugt som pynt ovenpå)

30 g. Smørbar ( eller andet alternativ)

55 g. speltmel

5 dl. af kogevandet

1   dl. plantefløde

1/2-1 tsk gurkemeje

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Skyl og rens ramsløg og løgkarse. Fjern de groveste stængler og hak bladene fint. Skyl de grønne asparges og knæk dem der hvor de naturligt knækker, når man bøjer dem. Skær dem i små skrå bidder af 2-3 cm.s længde. Damp eller kog dem i saltet vand i ca. 2 min. Hæld vandet fra og gem det i en skål. Smelt nu smørret i en gryde sammen med gurkemejen og rør speltmelet ud i det. Når melet er opsuget af smørret tilføjes kogevandet lidt af gangen mens der røres. Smag opbagningen til med salt og peber. Tilsæt nu plantefløden, ramsløg og løgkarse og kog forsigtigt op. Nu tilsættes aspargessnitterne og varmes godt igennem. Varm tarteletterne i ovnen efter anvisningen. Lige før servering tages de ud af ovnen og fyldet kommes i.

Top evt. med purløg, et par af de yderste toppe af aspargessnitterne eller noget finthakket ramsløg eller løgkarse.

 

Velbekomme!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar