Pesto med grillede artiskokker, soltørrede tomater og mandler

Denne lækre smagfulde pesto er her brugt til at blande sammen med pastapenne lavet af røde linser. Den er serveret sammen med hjertesalat, rucola og kapers. Pestoen kan ud over at bruges sammen med pasta også bruges som dip til bagte kartofler eller andre bagte rodfrugter. Til at komme i sandwich, spise sammen med brød o.m.m. Du kan også bruge et par spsk. til at komme i farsen når du laver forskellige slags plantebaserede bøffer.

 

Ingredienser:

75 g. grillede artiskokker (i olie)

75 g. soltørrede tomater

25 g. mandler

2 fed hvidløg

1-2 spsk. kapers

evt. æbleeddike ( hvis pestoen mangler lidt syre)

1 dl. olivenolie

uraffineret salt ( smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Rens hvidløgsfeddene og pres dem med en hvidløgspresser. Blend mandlerne. Brug enten en foodprocessor eller en minihakker. Tilsæt nu de grillede artiskokker, de soltørrede tomater, kapers, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Blend til konsistensen er som du ønsker det. Du kan tilsætte mere olivenolie, hvis du ønsker pestoen mere lind. Du kan også tilsætte vand, hvis du ikke ønsker at bruge så meget olie. Hvis du tilsætter vand kan pestoen ikke holde mere end et par dage.  Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. en smule æbleeddike. Opbevar på køl i et rengjort glas.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar