Nudelsalat med marineret tofu og peanutbuttersauce

Hvis du kan lide chili, ingefær og citron er denne ret lige noget for dig. Den udgør et helt måltid. En salat med nudler, masser af grønsager og nødder og en dejlig frisk dressing, marinerede tofuchunks og en peanutbuttersauce. Her i familien er vi alle vilde med det. Et par af familie medlemmerne erstatter tofu stykkerne med kylling.

Nudelsalat:

Ingredienser:

125 g. fuldkornsnudler

1 agurk

175 g. gulerod

1 broccoli

100 g. saltede peanuts

1 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde:

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra i en sigte. Skær agurken over på langs og skær de to halve agurker i skrå, tynde skiver. Rens gulerødderne og skær dem i små og tynde stave. Rens broccolien og skær hovederne fra stokken. Bræk dem i mindre stykker. Skræl broccolistokken og skær den over på langs og derefter i mindre tern. Læg nu broccolien i en skål og hæld kogende vand på, så det dækker broccolibuketter og tern. Lad det stå i ca. 5 min. og hæld så vandet fra. Når nudler og broccoli er kølet af, blandes det hele – minus de ristede saltede peanuts. Top salaten med dem til sidst.

Rist de saltede peanuts på en tør pande. Når de er begyndt at blive gyldne, hældes ahornsiruppen over dem og blandes grundigt rundt. Hæld nu de ristede peanuts + ahornsirup over i en skål og lad dem køle af.

Dressing:

3 spsk. olivenolie

3 spsk. citronsaft

1 chili el. 1 tsk. Sambal Oelek

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Rens chilien og skær den i småbitte tern. Rør olie, citronsaft, chili, salt og peber sammen og smag til. Hæld dressingen over salaten og bland den. Anret salaten og drys de ristede saltede peanuts over til sidst.

Marinerede tofuchunks:

200 g. neutral fast tofu

2 spsk. olivenolie

1-2 fed hvidløg

1 spsk. tamari

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. citronsaft

1 tsk. Sambal Oelek

1 tsk. kokosblomst sukker eller anden mørk uraffineret sukker

2 spsk. sesamfrø

Rens hvidløgsfeddene og pres dem gennem en hvidløgpresser. Rør alle ingredienserne (-tofu) sammen og smag til. Skær tofublokken i mindre firkantede stykker. Bland marinaden grundigt med tofustykkerne og lad det trække i et par timer. Gerne natten over i køleskabet. Du kan sætte de marinerede tofustykker på bambusspyd før de kommer i ovnen eller bare lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag dem i ovnen ved 200 gr. varmluft i ca. 25 min.

Servér sammen med nudelsalaten og peanutbuttersaucen.

Peanutbuttersauce:

Ingredienser:

200 g. crunchy peanutbutter

2 dl. kokosmælk

2 spsk. citronsaft

2-3 fed hvidløg

2 spsk. kokosolie

3 tsk. stødt spidskommen

1 spsk. finthakket ingefær

2 tsk. kokosblomstsukker

1/2 tsk. gurkemeje

2 chilier el. 2 tsk. Sambal Oelek

1-2 dl. vand

uraffineret salt (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Rens hvidløgsfeddene og skær dem i bittesmå tern. Gør det samme ved ingefæren. Varm kokosolien op i en lille gryde. Tilsæt ingefær, hvidløg, gurkemeje, chili og spidskommen og lad det kortvarigt bruse op. Tilsæt nu peanutbutter, kokosmælk, sukker, salt og halvdelen af vandet og rør saucen grundigt sammen, mens den forsigtigt koger op. Smag til med salt, citron og evt. de øvrige krydderier.

 

Velbekomme!!!!!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar